NOVA VREMENA

Društvo 'prisiljava' žene na sve raniji seks

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 19.04.2010 11:54
  • Objavljeno 19.04.2010 u 10:00
par seks ljubav

par seks ljubav

Izvor: Corbis / Autor: Ole Graf/Corbis

Konzumerističko društvo u kojemu seks sve prodaje, doslovno prisiljava mlade žene da se sve ranije upuštaju u seksualne odnose, tvrde stručnjaci

Seksualizacija društva nimalo ne pomaže mladim ženama koje pokušavaju voditi zdrav seksualni život. Konstantna prisutnost seksa, posebno u medijima, snažno utječe na mlade koje sve ranije stupaju u seksualne odnose.

Istraživanje u kojemu je sudjelovalo 117 tinejdžerki pokušalo je otkriti kako se mlade žene danas snalaze u seksualiziranom društvu. Otkriveno je mlade žene jako dobro znaju sve o seksualnosti i spolno prenosivim bolestima, ali još uvijek vjeruju da će ispasti promiskuitetne ako otvoreno izraze svoje seksualne potrebe.

'Vidljivo je da su se neke stvari poboljšale u smislu ravnopravnosti muškaraca i žena, ali nježniji spol još uvijek prate spolne uloge. Žene još uvijek moraju odbijati neke seksualne napade, ali moraju i šutjeti u pogledu svojih seksualnih želja jer ih je strah da ih ne etiketiraju u društvu kao lake žene', pojasnila je sociologinja Anastasia Powell.

Ipak, žene su znatno otvorenije prema seksualnosti, lakše se razodijevaju i fotkaju gole, a mnoge sve ranije stupaju u seksualne odnose.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi