Kreativni i inovativni

Drukčiji darovi: Što pokloniti djeci za Božić?

18.12.2015 u 09:00

Bionic
Reading

U blagdansko vrijeme pokloni su svakome na umu, a s ponajviše pažnje odabiremo one za djecu. Nije lak zadatak izabrati nešto što će ih veseliti, intrigirati dulje od nekoliko dana, ali im i pružiti nešto više od igračke u šarenom papiru. Ove godine neka omiljene igre i igračke potiču razvijanje kreativnosti, znatiželje i inovativnosti, a kako bismo vam u tome pomogli, sastavili smo popis zanimljivih, ali malo drugačijih darova

Lego kocke… na novi načinLego kocke i slične igračke oduvijek su pri vrhu popisa poklona za djecu jer uspijevaju spojiti ono gotovo nespojivo: edukativne su, razvijaju finu motoriku, logičko razmišljanje i kreativnost, a pritom ih djeca naprosto obožavaju. No osim uobičajenih tematskih figurica i kocaka, tu su setovi kao što su Mindstorms ili Tehnic koji sve to podižu na sasvim novu razinu!


Uz pomoć njih uče se mehanika ili programiranje, kreacije se kreću ili se pak stvaraju roboti kojima se može zapovjediti da hodaju, govore i rade sve što poželite. Sve su ovo vještine koje su itekako korisne u današnjem svijetu, a raditi na njima na ovakav način neizmjerno je zabavno!

Sagradi svoje prvo računalo

Postoji neka tajna veza između djece i tehnologije – shvaćaju je mnogo brže od odraslih, brzo je uklapaju u svoju svakodnevnicu i uvijek iznova nalaze nove načine da je koriste. Mnogi se odlučuju pokloniti djetetu tablet ili računalo, no postoji i kreativnije rješenje od toga.

Kano je šareno, ali moćno računalo koje dijete samo sastavlja, a toliko je jednostavno da to mogu napraviti i šestogodišnjaci! Kada ga sastave po jednostavnim uputama u obliku slikovnice, Kano je spreman za daljnje kreiranje – uz jednostavno i djeci razumljivo programiranje mogu stvarati slike, glazbu, pa čak i igre poput popularnog Minecrafta.

Kako razvijaju svoje vještine, tako im se otvaraju nove mogućnosti, što znači da im ovo računalo neće brzo dosaditi.

Minecraft



Minecraft
je računalna igra koja je zaludjela djecu diljem svijeta, a roditelji ovog puta nisu imali ništa protiv. Riječ je o igri bez nasilja u kojoj djeca, ali i odrasli, pomoću jednostavnih elemenata grade cijele svjetove i kompleksne sustave. Igra razvija kreativnost, inventivnost, ali i uči djecu strpljenju i pokazuje im da treba uložiti trud da bi se izgradilo nešto.

Ako je vaše dijete već ljubitelj Minecrafta, pitajte ga želi li nešto vezano uz igru – kako se Minecraft igra umreženo, postoje pretplate za posebne zaštićene servere i svjetove ili nadogradnje koje su često objekt čežnje. Poklon pod borom ne mora uvijek biti upakiran u kutiju – djeca se danas vesele i digitalnim poklonima, a cijenit će i zanimanje za svoju omiljenu razbibrigu.


Knjige koje golicaju maštu


Knjige nikad neće izaći s popisa dobrih i zanimljivih poklona, a pogotovo ne one koje među svojim stranicama skrivaju razna iznenađenja, kao što su atlasi pomoću kojih djeca prolaze kroz zemlje i kulture svijeta uz posebnu putovnicu te odgovaraju na pitanja o onom što su naučili, a trodimenzionalne ilustracije ili drugi interaktivni sadržaji iskaču s papira te tako postaju novo omiljeno štivo.

Posvojite slona, pandu ili tigra


Umjesto plišanih ili plastičnih igračaka, medvjeda, tigrova i pandi, poklonite djetetu prave – ili ih barem posvojite. Mnoge udruge i zoološki vrtovi nude simbolično posvajanje životinja, što znači da tijekom godine sponzorirate brigu o jednoj od njih.

Osim što tako svoje dijete učite odgovornosti za okolinu, ovakvo 'posvajanje' dolazi s nekoliko simboličnih poklona koje možete staviti ispod bora – posebnim certifikatom, slikama posvojene životinje i ilustriranim informacijama o vrsti koju čuvate na ovaj način.

Poklonite sebi vrijeme za sebe i osvojite putovanje u Dubrovnik!

Kupovina poklona preko interneta ima znatne prednosti – osim što štedite novac i vrijeme te izbjegavate gužve i redove u dućanima u blagdansko vrijeme, kupujući online i plaćajući Zabinim karticama MasterCard i Maestro možete sudjelovati u nagradnoj igri Sa Zaba karticama mogu

Svakom kupnjom od minimalno 50 kuna imate priliku osvojiti glavnu nagradu - putovanje u Dubrovnik za četiri osobe, boravak u hotelu Hilton Imperial 5* i džeparac od 10.000 kuna na go! kartici Zagrebačke banke. Dovoljno je prijaviti se jednom na 60852 (2,40 kn /SMS). Nagradna igra traje do 17. siječnja 2016., a sve detalje možete naći ovdje

Ovaj promo prilog napravljen je u produkciji Tnative tima tportala u suradnji sa Zagrebačkom bankom kao dio native sadržaja tportala, a u skladu s najvišim profesionalnim standardima.