SUPRUG JU JE GUŠIO!

Dramatična svađa slavnog para u javnosti

18.06.2013 u 11:09

Bionic
Reading

Milijarder Charles Saatchi, kolekcionar umjetnina, odazvao se policijskom pozivu gdje je dao izjavu zbog napada na svoju suprugu, poznatu britansku kuharicu Nigellu Lawson

Na šokantnim fotografijama koje su najprije objavljene u listu Sunday People, vidi se kako Saatchi u restoranu drži ruku na vratu svoje supruge i štipa je za nos.


'Nigella je bila vrlo uzrujana. Na njezinom se licu mogao vidjeti strah. Nijedan muškarac ne bi ovako trebao postupati prema svojoj ženi. U jednom trenutku se naljutila i povisila ton, no u istom trenutku ga je pokušavala smiriti. Bilo je šokantno za gledati', kazao je svjedok incidenta za Sunday People.

Saatchi je u policiji izjavio da fotografije svađe sa suprugom koja se odvila na terasi mondenog londonskog restorana daju pogrešnu sliku o tome što se dogodilo. Nigella je bila je suzama nakon što ju je suprug držao za vrat za vrijeme svađe u restoranu Scott's u Mayfairu, gdje su slavili njegov 70. rođendan.
Nakon toga je suze obrisala ubrusom dok je njezin suprug nestrpljivo lupkao cigaretom o stol, a zatim je  iskapila cijelu čašu vina prije nego što ga je pokušala smiriti drhtavim glasom. Tijekom pokušaja pomirenja, nagnula se preko stola i poljubila ga u obraz.

Saatchi, koji je sudjelovao u planiranju izborne kampanje bivše premijerke Margaret Thatcher, ustao je potom od stola, a Nigella ga je slijedila brišući suze.


Ovo nije prvi put da se taj par svađa u javnost, ali prvi put su se vidjeli elementi fizičkog zlostavljanja.

Saatchi je policiji priznao da fotografije na kojima se vidi kako rukama drži vrat svoje supruge izgledaju stravično, ali da je time samo htio istaknuti svoj argument tijekom žestoke svađe oko djece. Izjavio je i da je njegova supruga plakala od bijesa, a ne zato jer je ozlijeđena.

Nigella je s djecom napustila obiteljsku kuću, a njezin glasnogovornik nije želio reći kada se planira vratiti.
Saatchi je objavio priopćenje u kojem je minorizirao incident.

'Prije tjedan smo dana sjedili ispred restorana i vodili žestoku raspravu o djeci, a ja sam više puta uhvatio Nigellu za vrat kako bih istaknuo svoje teze', izjavio je za londonski Evening Standard.

'To nije bio stisak, nego razigrano štipanje. Slike su strašne, ali izgledaju drastičnije i nasilnije od onoga što se stvarno dogodilo. Nigelline suze su bile rezultat toga što oboje mrzimo svađe, a ne zato jer je bila ozlijeđena. Pomirili smo se kad smo došli kući.'

'Paparazzi su se okupili ispred naše kuće nakon što je priča objavljena pa sam savjetovao Nigelli da odvede djecu dok se prašina ne slegne.'

Glasnogovornik gospođe Lawson nije želio komentirati izjave gospodina Saatchija.
Heather Harvey iz udruge za ženska prava Eaves For Women izjavila je: 'Ne možete ovaj napad minorizirati kao razigrano štipanje, ne postoji način kojim ovo možete prihvatiti kao prihvatljiv način kojim se ističu argumenti.'

Vjenčali su se 2003. te bi desetu godišnjicu braka trebali proslaviti u rujnu. Prvi Nigellin suprug John Diamond umro je od raka grla 2001. Počela je živjeti sa Saatchijem, koji je bio prijatelj njenog prvog muža, devet mjeseci nakon suprugove smrti. Charles je ostavio svoju suprugu Kay Hartenstein, s kojom je u braku bio 15 godina.

Lawson je priznala kako ona i njezin suprug imaju žestoke svađe, a narav svog supruga je opisala kao eksplozivnu.
'Kad on plane, ja se umirim', izjavila je 2007. godine.