PROMO

Doživite Plitvička jezera u jesenskoj paleti boja uz prigodne cijene

15.09.2023 u 09:22

Bionic
Reading

Pune su 44 godine prošle otkako je Nacionalni park Plitvička jezera uvršten na UNESCO-ov Popis svjetske prirodne baštine. Taj događaj od međunarodnog značaja bit će na poseban način obilježen u ovom hrvatskom dragulju, komadiću zemaljskog raja.

Od 1. do 8. listopada u ovoj destinaciji iznimne prirodne ljepote koju obožavaju milijuni posjetitelja iz cijeloga svijeta, održat će se tradicionalni promotivni tjedan Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Kao i svake godine u listopadu, posjetitelji će uz prigodne, niže cijene ulaznica moći doživjeti svih 16 smaragdnih jezera, u danima kad jesen okupa Plitvička jezera najljepšom paletom boja koje daju poseban ugođaj šumama, jezerima i slapovima. Cijena ulaznice za odrasle tijekom ovoga tjedna iznosi 10 eura, za studente 6,50 eura, a za djecu od 7 do 18 godina bit će 4,50 eura. Ulaznice je obvezno kupiti online, putem web stranice Nacionalnog Parka.

  • +31
Jesen na Plitvicama Izvor: NP Plitvička jezera / Autor: Lucija i Rade Jug

Posjetiteljima se preporučuje da unaprijed odaberu jedan od programa posjeta, ili da preuzmu neku od aplikacija nacionalnog parka kako bi što bolje isplanirali svoj posjet. Aplikacija razvijena za Android i iOS nudi mogućnost označavanja parkirnog mjesta, informacije o smještaju i restoranima, općenite informacije o parku kao i poučne sadržaje o vrijednostima najvećeg i najstarijeg nacionalnog parka u Hrvatskoj. Zaljubljenici u prirodu također se imaju priliku odmoriti u jesenskoj idili jedan ili više dana, uz posebne ponude jesenskih aranžmana u hotelima Jezero i Plitvice smještenim u srcu Parka.

U Ličkoj kući, pak, jednom od najpoznatijih restorana u Nacionalnom parku Plitvička jezera, imate priliku uživati u zdravim, mirisnim i vješto pripremljenim jelima koja će upotpuniti vaše neprocjenjivo iskustvo. Ovaj restoran predstavlja pravo gastronomsko blago obogaćeno povijesnim i kulturnim bogatstvima Like. U pripremi jela koriste se namirnice lokalnog podrijetla, mnogi od tih proizvoda zaštićeni su oznakom regionalnog sustava kvalitete Lika Quality, jer su proizvedeni u ekološkoj oazi Like. Uz korištenje domaćih namirnica iznimne kvalitete u Ličkoj kući pripremaju vlastite temeljce, te proizvode poznati sirni namaz ličku basu, kobasice, valjuške od krumpira, pa i pekmez od ličke šljive bistrice, bez upotrebe aditiva i drugih pripravaka.

Više od samo usputne stanice na putu prema moru, Lička kuća postaje nezaobilazno odredište na kojem možete kušati rapsodiju okusa i okrijepiti dušu i tijelo. Uostalom, zbog toga je ove godine taj restoran među dobitnicima nagrade Suncokret ruralnog turizma koju dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj.

  • +15
Lička kuća Izvor: NP Plitvička jezera / Autor: Promo

Ako se uputite natrag prema moru, svakako svratite u Restoran Borje. Uz tradicionalno kiselo mlijeko i domaću štrudlu, ovaj restoran nudi i ostale gastronomske delicije pripremljene povodom promotivnog tjedna. Osigurajte si slatki završetak odmora uz autentične okuse i uživajte u bogatoj ponudi hrane koju nudi Restoran Borje.

Shvatite ovo kao poziv iz jednog od najljepših djelića svjetske prirode: opustite se i doživite čudesnu jesen u Nacionalnom parku Plitvička jezera!