LENA DUNHAM:

'Dosta fotošopiranja – želim prepoznati svoja bedra'

09.03.2016 u 17:52

Bionic
Reading

Glumica Lena Dunham čvrsto se zaklela da više nikad neće dopustiti fotošopiranje svojih fotografija

Autorica serije 'Djevojke' Lena Dunham izjavila je da više neće dopustiti 'popravke' na fotografijama svog tijela.

'Želim moći prepoznati svoja bedra', rekla je.

Iako bi njezina odluka mogla značiti to da se više neće pojavljivati na naslovnicama, Lena Dunham ne odustaje od svoje odluke.

'Razlika između onoga u što vjerujem i onoga što drugi čine mojim fotografijama mora nestati. Cijenim ljude koji stvaraju te časopise i posao koji obavljaju. I zahvalna sam im za to što sam se pojavila u tim časopisima te što su mi omogućili da se osjećam veličanstveno, no sad se opraštam od perioda u kojem se poigravalo s mojim tijelom', rekla je Lena Dunham.


Nakon što se nedavno obrušila na španjolski časopis Tentaciones, Lena Dunham bila je na kraju prisiljena ispričati im se jer nisu oni fotošopirali njezinu naslovnicu, već je fotografija 'popravljena' negdje između 2013., kad je snimljena, i sadašnjice.

'Kad su me profesionalci počeli fotografirati, nije mi palo na pamet pitati za Photoshop. Imala sam 24 godine i nije mi smetalo što god činili kako bi se žene osjećale važnima, poželjnima i vrijednima pohvale', rekla je Lena Dunham.


No nakon što se ugledala na naslovnici španjolskog časopisa Lena je zaključila da joj je dosta toga da se jedva prepoznaje na fotografijama. Zahvalila se pritom svim glumicama, poput Jamie Lee Curtis i Kate Winslet, koje su također protestirale protiv računalne obrade fotografija.

'Ovo tijelo je jedino koje imam i volim ono što mi je pružilo. Također ga mrzim jer mi uskraćuje neke stvari. No sad samo želim biti sposobna prepoznati svoja bedra kad ih vidim', zaključila je Lena Dunham.