Briga o zdravlju i snažnom imunitetu

Dnevno svježe organsko voće, povrće i mliječni proizvodi

14.02.2018 u 11:33

Bionic
Reading

Ne postoji čarobna pilula koja će jednim potezom osigurati savršeno zdravlje i zaštitu od bolesti, no mnogo je toga što možete učiniti odmah i nastaviti kao trajno dobru i zdravu naviku

Eko hrana je zdravija

Mnoge analize utvrdile su da eko hrana sadrži znatno više vitamina, bjelančevina, ugljikohidrata, kalija, kalcija, željeza, enzima i ostalih nutrijenata.

Briga o zdravlju i snažnom imunitetu posebno je važna u nadolazećoj sezoni viroza prehlada i gripe. Savjetnici bio&bio trgovina ističu da su u misiji zaštite imuniteta, od ključne važnosti domaći eko med, propolis, prirodni dodaci prehrani, ali i raznolika i cjelovita hrana poput ekološkog kruha bez aditiva, eko mlijeka bez kemikalija i hormona, te kemijski netretirano ekološko voće, povrće i to posebno lokalno uzgojeno. Na bio&bio policama je takvih domaćih kultura više od stotinu.

Organska kvaliteta zajamčena certifikatima

U ponudi bio&bio trgovina je više od 4500 proizvoda koji su nositelji eko certifikata, a dodatnu kvalitetu jamči i kriterij cjelovitosti namirnica čime se u svakom proizvodu čuva puna hranjiva vrijednost izvorne sirovine.

Ako ste u potrazi za zdravom hranom nailazili na natpise „domaće“ ili „prirodno“, možda ste povjerovali da se radi o ponudi proizvoda dobivenih bez korištenja štetnih kemijskih sredstava. Možda ste bili dovedeni u zabludu s obzirom na to da isključivo ekološki dućani nude certificirane eko proizvode koji se biraju po kriteriju organskog i cjelovitog te koji jedini jamče prirodnost bez toksina.

Koja je razlika između „eko“ i „prirodno“

Razlika može biti velika. Naime, jedino u eko proizvodnji je u potpunosti zabranjeno korištenje kemikalija, pesticida, herbicida i GMO-a. Proizvodni procesi se kontroliraju od uzgoja do pakiranja i transporta.

Pitali smo savjetnike bio&bio trgovina na koji se način kupci mogu zaštititi i sami provjeriti radi li se zaista o eko proizvodu.

„Važno je da kupci znaju da u Hrvatskoj, na žalost, ne postoji zakonski propis koji regulira korištenje oznaka „zdravo“, „domaće“ ili „prirodno“ te mnogi takvu situaciju zlorabe dovodeći kupce u zabludu. To je klasičan primjer greenwashinga kojemu je cilj prikazati proizvode, brandove ili tvrtke ekološkim i eko osviještenim iako oni to uopće nisu.“

Dođite u bio&bio po zdravi savjet i poticaj

Osim velikog izbora cjelovite organske hrane, na bio&bio policama vas čeka više od 400 prirodnih i ekoloških dodataka prehrani kao što su ljekovite gljive i čajevi, multivitamini, probiotici, modro-zelene alge i velik izbor superhrane.

Upitajte bio&bio savjetnike što i kako jesti te koje dodatke prehrani odabrati za neprobojan imunitet, buđenje energije i zdrav organizam.

Saznajte više na www.biobio.hr ili besplatni info telefon 0800 246 246.