SVI U RIJEKU

Dječja karnevalska povorka 9. veljače na Korzu

31.01.2013 u 15:40

Bionic
Reading

Dječja karnevalska povorka koja se trebala održati ove subote zbog najavljene loše prognoze dobila je novi termin - u subotu, 9. veljače, s početkom u 13 sati na riječkom Korzu

Svi mališani, njihovi roditelji, tete u vrtiću, kao i gosti morat će se tako strpjeti još tjedan dana, no sve ostale manifestacije Riječkog karnevala, jednog od najposebnijih u Europi i dakako najznačajnijeg mesopusnog događaja u Hrvatskoj, zadržale su svoje termine.

Unatoč najavljene kiše tijekom cijeloga dana, a poslijepodne i jake bure, subota, 2. veljače ostaje rezervirana za jedinstveni, 22. po redu, Maškarani auto rallyja Pariz - Bakar, koji kao i svake godine kreće s Krimeje u deset sati i pet minuta, prolazi riječkim Korzom te nakon polusatnog prezentiranja vozila kreće dalje prema Kostreni i Bakru, na izvršavanje vozačkih izazova. Tomislav Šepić iz Autokluba Rijeka, organizator ove manifestacije, podsjetio je da svi sudionici – natjecatelji, njihova pratnja i suci te posebno vozila– moraju biti maskirani.

Tijekom vikenda neće nedostajati karnevalske zabave. U petak u Domu Pašac održat će se Maškarani tanci, a u šatoru Zagrebačke pivovare na Delti nastupaju Jasmin Stavros i Mario Rucner Projekt. Isti šator u subotu je rezerviran za Joleta i gupu In, brod Nina za maškarane tance do sitnih jutarnjih sati uz Mladena Žmaka i prijatelje, a dvorana ŠD Zamet za Pusni tanac, plesnu zabavu uz grupu Maestral te prigodnu ugostiteljsku ponudu, igre i izbor najljepših maski.

U nedjelju će se u deset sati u Atletskoj dvorani Kantrida održati Streličarski kostimirani turnir na kojem će nastupiti oko 120 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije, dvadesetak karnevalskih grupa s početkom u 12 sati na Pehlinu proći će stazama kojima su uvijek u tom periodu prolazili njihovi preci, a navečer će svoj obol Riječkom karnevalu dati Gradska glazba Trasat u Hrvatskoj čitaonici Trsat. Koncert pod dirigentskom palicom Stjepana Vadlje započinje u 19 sati i 30 minuta, a bit će izvedene filmske glazbene teme i dobri stari evergreeni.

Sljedeći tjedan, u srijedu, 6. veljače, karnevalisti imaju priliku pokazati i svoju humanitarnu stranu u sklopu dobrovoljnog davanja krvi na Transfuziologiji riječkog KBC-a od 15 do 19 sati, a vrhunac Riječkog karnevala je u nedjelju, 10. veljače, kada svi dolaze na riječki Korzo, na Međunarodnu karnevalsku povorku. Za taj završni karnevalski vikend najavljen je Karneval DJ Party, Opća opasnost, Keops te grupe In i Aurora u šatoru na Dleti.