DADILJA S DOKTORATOM

Djeca Gwyneth Paltrow već uče kineski, grčki i latinski

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 11.06.2011 12:38
  • Objavljeno 11.06.2011 u 08:11
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Gwyneth Paltrow i Chris Martin traže privatnog učitelja koji će njihovu djecu Apple i Mosesa učiti francuski, kineski, starogrčki, latinski, šah i tenis

U novinskom oglasu slavni je par objavio kako traži privatnog učitelja koji će sedmogodišnjoj Apple i petogodišnjem Mosesu davati privatne lekcije iz slikarstva, drame, tenisa, šaha, jedrenja, filozofije, francuskog, kineskog, starogrčkog i latinskog.

Iako njihova djeca idu u prestižne privatne škole, dodatnog će tutora koji će raditi u njihovoj vili u sjevernom dijelu Londona, Gwyneth Paltrow i Chris Martin godišnje plaćati oko 70.000 eura. Uvjet je, također, da bude britanski državljanin.

'Oni traže genija, a to je skupo', kaže Charles Bonas, vlasnik Bonas MacFarlane, agencije koja za bogate obitelji pronalazi tutore njihovoj djeci. Također ne drži kako su Apple i Moses premladi da već sada krenu s učenjem klasičnih jezika. 'U 18. stoljeću ljudi su govorili grčki i latinski kad su imali pet godina, zašto ne bi mogli sada?'

Američka glumica i pjevač Coldplaya nisu jedni roditelji koji traže usluge tutora. Ono što su nekad za slavne i bogate bili osobni treneri, motivacijski treneri, domaćice, frizeri, stilisti i butleri, dakle statusni simbol, danas su profesionalni tutori za njihovu djecu. Britanski Daily Mail piše kako potražnja za visoko kvalificiranim stručnjacima s diplomom Oxforda i drugih uglednih sveučilišta ne jenjava. Mladi stručnjaci okreću leđa bankarstvu, marketingu i drugim popularnim i unosnim zanimanjima i postaju tutori. Tu mogu sami odrediti svoju cijenu. A kad je riječ o djeci, ni slavni ne pitaju za cijenu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!