UKLJUČITE SE U NAGRADNU IGRU

Dizajniraj za DanceStar i osvoji 4.000 kuna!

13.11.2012 u 08:00

Bionic
Reading

European Dance Union, međunarodna plesna organizacija s 14-godišnjim aktivnim djelovanjem, u suradnji s Krpom.hr objavljuje Natječaj za dizajn promotivnih materijala (odjevnih predmeta) namijenjenih prodaji unutar web shopa ESDU online zajednice te na plesnim turnirima DanceStar u Europi u 2013. godini

Natječaj je podijeljen u dvije kategorije, a njegova je ukupna vrijednost 4.000 kuna. Od sudionika Natječaja očekuje se:

 - dizajn plesne kreacije (muške hlače i majica + ženske hlače i majica)

                                                               - priprema vizualnog rješenja za apliciranje na plesne hlače i majicu

Pobjednik pojedine kategorije Natječaja osvaja novčanu nagradu u iznosu od 2.000 kuna, dok jedna prijava može osvojiti ukupnu nagradu u iznosu od 4.000 kuna

Završene grafičke radove i dizajnerske skice plesnih kreacija (u digitalnom obliku) potrebno je poslati na e-mail adresunatjecaj@krpa.hr zaključno s 30. studenoga u ponoć. Prednost imaju prijave koje zadovoljavaju obje kategorije Natječaja.

Osmišljena rješenja moraju biti vezana uz ples te namijenjena za plesne treninge. Od autora se očekuju kreativnost i inovativnost u pristupu koji će biti uzeti u obzir prilikom odabira pobjednika Natječaja.

Dizajn plesne kreacije (kategorija 1) uključuje hlače i majicu za muškarce i žene. Od vas se očekuje da nam u digitalnom obliku pošaljete skice kompleta plesne majice i hlača (muškarci+žene), dok će se od finalista zahtijevati i tehnološka skica (opis za realizaciju) osmišljenih plesnih kreacija. Također, pobjednik Natječaja izrađene krojeve obvezuje se priložiti u baznoj veličini.

Prilikom pripreme vizualnog rješenja (kategorija 2) za apliciranje na plesne hlače i majicu ne postoji ograničenje po pitanju boja (digitalni tisak) niti eventualne insertacije teksta koji autor smatra prigodnim (dodani tekstualni sadržaji moraju biti na engleskom jeziku). Jedini uvjet je korištenje logotipa natjecanja DanceStar koji mora biti implementiran u konačno vizualno rješenje.

Od autora se očekuje da osmisle tematsko vizualno rješenje za muške kao i za ženske plesne hlače i majicu.

Autor odabranog vizualnog rješenja obvezuje se da će isto aplicirati na preostale artikle u ponudi ESDU-a (do pet artikala). Svako pristiglo rješenje zahtijeva i dodatni pisani dokument samog autora s pojašnjenjem razrađenog rješenja.

Autori su u mogućnosti na Natječaj poslati neograničen broj rješenja. U Natječaju mogu sudjelovati sve punoljetne osobe s prebivalištem u Republici Hrvatskoj. Predajom rada autori automatski pristaju na uvjete Natječaja. Nagrađeni radovi postaju vlasništvo ESDU-a, koji po završetku Natječaja zadržava pravo na apliciranje nagrađenog rješenja i na ostale promotivne materijale u svojoj ponudi (kape, tote bags, marame, znojnici itd.).

Žiri sastavljen od organizatora, umjetničkih direktora i producenata ESDU-a odabrat će pobjednika najkasnije sedam dana po završetku Natječaja (7. prosinca), a nagrađeno rješenje bit će objavljeno na web stranicama esdu.org  i krpa.hr tijekom dana njegovog završetka. Tehničke detalje produkcije organizator će riješiti u naknadnom dogovoru s pobjednikom Natječaja.

Organizator Natječaja, ESDU, ne obvezuje se dodijeliti novčanu nagradu nijednom pristiglom rješenju ukoliko nijedno od njih ne zadovolji estetske i vizualne kriterije žirija.

Za više detalja o samom natjecanju pročitajte na stranicama krpe.hr ovdje