MARKO MITANOVSKI

Dizajner Lady Gage na Fashion Weeku Zagreb

03.06.2010 u 17:56

Bionic
Reading

Vruće ime svjetske modne scene, mladi beogradski dizajner Marko Mitanovski predstavit će se modnoj publici revijom na Dreft Fashion Weeku u Zagrebu

Dizajner Marko Mitanovski, kojeg je modna kritika zbog njegovog jedinstvenog, inovativnog i avangardnog stila već prozvala novim Alexanderom McQueenom, poznat je po tome što svojim neobičnim kreacijama oduševljava i samu Lady Gagu.

Svoj dark glamour stil inspiriran elizabetinskim kostimima, punkom i bondageom pokazao je i u brojnim editorijalima časopisa poput Ellea, Grazije, Faara, Gale i Asfalta, a njegove se kolekcije nerijetko mogu vidjeti i na Fashion TV-u. Njegov osebujni talent uočio je i Nicola Formichetti, modni urednik časopisa Vogue Hommes Japan, V Man i Dazed & Confused, koji je od njega zatražio pet kreacija što ih je kontroverzna pjevačica i umjetnica Lady Gaga nosila u editorijalu za časopis Q, a možda uskoro i u jednom od svojih videospotova.

Na Dreft Fashion Week Zagreb dolazi s kolekcijom u veljači predstavljenoj na London Fashion Weeku. Izrazito dramatične i teatralne haljine goth stila zasigurno će unijeti nemir i među zagrebačke modne znalce i publiku druge revijalne večeri u Boćarskom domu.