TE MRSKE BORE

Dijelovi tijela koji stare brže od lica

07.02.2016 u 07:57

Bionic
Reading

Kada pomislimo na bore, te mrske izdajnice koje otkrivaju naše godine, najčešće se sjetimo lica, ali postoje dijelovi tijela koji će godine otkriti i prije

Dekolte

Jedan od dijelova tijela koji često razvija vidljive bore i namreškanu kožu s pigmentacijskim mrljama je dekolte. Najveći razlog tome su oštećenja od sunca jer čim malo zatopli, taj je dio tijela izložen suncu baš kao i lice, ali o njemu ne brinemo dovoljno. Stoga idući put nanesite zaštitnu kremu s faktorom i na lice i na dekolte te se potrudite redovito mazati losionom ili mlijekom za tijelo.

Namreškane usne

Ako ste primijetili male vertikalne bore iznad usnica, odmah započnite s redovnom hidratizacijom. To pravilo je još važnije za pušače jer svaki put kada prinesete cigaretu ustima kako biste povukli dim, uništavate kolagen, a vjerojatno znate da je on važan za zategnutu kožu. Ako su se bore počele pojavljivati na samim usnama, vrijeme je za anti-age serum ili balzam.

Ruke

Ovo vam sigurno nije iznenađenje jer ruke su zapravo više i češće izložene nego dekolte i to u gotovo svim godišnjim dobima. Morate prigrliti svakodnevnu rutinu stavljanja kreme na ruke kako biste ih zaštitili. Čini li vam se da to nije dovoljno, možete kupiti i hidratantne maske, poput onih za lice da dodatno nahrane kožu.

Podbradak

Opuštena koža ispod brade može se pojaviti u bilo koje životno doba. Ne želite li invazivne zahvate, najbolji način da ublažite opuštenu kožu ispod brade jesu kozmetički proizvodi koji sadrže peptide i retinol jer povećavaju elastičnost i potiču proizvodnju kolagena.