MODNI TRENDOVI

Deset trendova koje morate dobro zapamtiti

17.02.2013 u 10:08

Bionic
Reading

Iza nas je Tjedan mode u New Yorku, zbrajaju se dojmovi, usvajaju novi trendovi koji nam ne ginu iduće jeseni i zime. Evo koje modne diktate moramo dobro upamtiti

Konjska dlaka
Konjska dlaka, koja pod prstima djeluje kao brušena koža, hit je na modnim pistama i zasigurno neće zaobići uličnu modu. Victoria Beckham nabacila ju je na sportske jaknice, Rag & Bone na neonske mokasine, Carolina Herrera utkala u raskošne suknje u boji burgundca.


Boja burgundca
Boja crvenog vina krasi mnoge kolekcije za iduću jesen i zimu, možemo biti sasvim opušteni i radovati joj se jer ono što se moglo vidjeti na pistama, boja je to koja od najjednostavnijeg kroja čini čuda. Zaživjela u obliku satenske svile na dugim haljinama ili na baršunastim kratkim sakoima, ženu će učiniti atraktivnom za noć i za dan. Bogata i tamna, sastavni je dio kolekcija Tory Burch i Caroline Herrere, Denisa Bassoa i Vere Wang, ako ne na odjeći, onda, primjerice, u obliku ruža na usnama.

Krzno
Krzno, ne nužno pravo, čak i kad je riječ o uličnoj modi neiskorjenjivo je i čuvajte ga i njegujte dobro do iduće hladne sezone. Prsluci, bunde, čizmice ili samo detalji, poput obruba, možda samo kao šal oko vrata – bit će dio svakog zimskog stylinga.

Muški krojevi
Muškobanjasta silueta fura se već više sezona – i kad su u pitanju krojevi i kad su u pitanju tkanine. Tommy Hilfiger to pokazuje kroz preppy (štreberski) stil, Victoria Beckham i Philip Lim kroz 'prevelike' kapute.

Retro trend: glamur 70-ih
Sedamdesete već dugo žive na modnoj sceni, kroz suknje do koljena, ženstvenu siluetu haljina čiji je struk naglašen tankim remenom u pojasu. Možda su dobile ipak malo opakiji prizvuk kroz metak odsjaj i kožu. Onaj dobar osjećaj koji su budile kasne sedamdesete kroz rock'n'roll probudili su osobito dobro Marc by Marc Jacobs i Diane Von Fürstenberg.

Uzorci koji se čas tuku, čas stapaju
Šareni uzorak jaknice smije biti sasvim suprotan šarenom uzorku hlača, a da to izgleda neobjašnjivo dobro. A hlače, bluze, jakne i torbice s istim uzorkom već su stigle i u proljetne izloge lanaca ulične mode, tako da će ovaj stil, koji se nagoviješta za iduću zimu, doći kao nekakav prirodni slijed.

Koža, koža i - koža
Od moćnih remena preko vrućih hlačica i topića do haljina, suknji i kaputa – kožni se trend nastavlja u punom zamahu. Bit će to opaka jesen, opaka zima, a žena će dobivati na moći i neće joj biti kraja. Sve čega se kožnog možete dočepati, zgrabite jer su doista gotovo svi dizajneri New Yorka dali odlična kožna rješenja.

Brokat
Brokat, teška svila isprepletena zlatnim i srebrnim nitima, bit će nit koja će zaljubljenike u modu voditi kroz cijelu iduću hladnu modnu sezonu. Tory Burch, Vera Wang, P. Roland pokazali su ponajbolje od trenda.


Slojevito odijevanje
Hlače, suknja, majica, tunika, vesta - ponekad sve to zajedno u jednom stylingu - tako modernu ženu (i muškarca) zamišljaju njujorški dizajneri.

Da to sve skupa ne treba odbaciti već pri samoj pomisli, uvjerit će vas mnogi dizajneri.


Zaobljeni krojevi
Zaobljena, voluminozna ramena, ali i linije rubova daju novi smisao romantici. Ponajbolje od ovog trenda pokazao je dizajnerski dvojac Proenza Schouler jednom od najdojmljivijih kolekcija prikazanih u New Yorku. Osim jednostavnim linijama, asimetričnim i zaobljenim krojevima, talentirani dvojac pokazao je haljine od mekane perforirane kože koje ostavljaju bez daha, kao i fantastične haljine ukrašene ušivenim lancima.