uživao je stvarajući za nju

Danas su sinonim za visoku modu, ali ne bi postojali bez Lady Di: Zašto Jimmy Choo duguje svoj uspjeh princezi Diani?

20.12.2022 u 13:33

Bionic
Reading

Sve ljubiteljice mode maštaju o cipelama s potpisom Jimmyja Chooa, a među prvima ih je nosila princeza Diana. Surađivali su od 1990-ih sve do njezine smrti, a ona mu je u potpunosti vjerovala

Jimmy Choo danas je luksuzni brend koji povezujemo s holivudskim glamurom, ali svoj uspjeh duguju damama koje su prihvatile kreacije s britanskim potpisom. Sve je počelo 1990-ih i postolara koji je iz svoje radionice u East Endu Londona obuvao mnoge globalne zvijezde, uključujući princezu Dianu. Tvrtka koju danas poznajemo pod imenom Jimmy Choo osnovana je 1996. godine, a nećakinja postolara Chooa postala je kreativna direktorica, te dan danas obavlja tu funkciju.

Jimmy Choo je među prvima donio cipele i torbice u Hollywood, a crveni tepih se pokazao kao idealna pista za brend. Danas se Jimmy Choo može vidjeti na ikonama stila od slavnih do kraljevskih osoba, od glazbenika do šefova država. Svi dijele ljubav prema tom britanskom brendu.

Posebno zaslužna za mjesto koje danas brend uživa je princeza Diana.

'To je stvarno je sve započelo za nas', rekla je kreativna direktorica Jimmy Chooa Sandra Choi.

princeza Diana Izvor: Profimedia / Autor: JOHN STILLWELL / AFP / Profimedia

Za jednu elegantnu večer u Royal Albert Hallu Lady D je odabrala cipele malezijskog postolara s britanskom adresom i proslavila brend. Riječ je o paru satenskih svijetlo plavih cipela otvorene pete. Ženstvena silueta cipele na petu savršeno je pristajala uz plavu svjetlucavu kratku haljinu.

Popularni Choo često je dizajnirao cipele za princezu, upoznao ju je 1990. te je od tad do njezine smrti bio zadužen za njezinu obuću. Sjeća je se kao drage i jednostavne, a za njega je pravi primjer princeze.

ELIZABETH DEBICKI

Nova princeza Diana zablistala u Dioru: Pogledajte izdanja s premijere nove sezone 'Krune'

Pogledaj galeriju