TOPLA PREPORUKA CNN-A:

Dalmacija je francuska rivijera istočnog dijela Europe

17.09.2010 u 11:55

Bionic
Reading

CNN je u emisiji o jedrenju 'Mainsail' preporučio nautičarima hrvatsku obalu koja je, kažu, stekla reputaciju francuske rivijere istočnog dijela Europe

CNN, osim toga, savjetuje da je najbolje Hrvatsku posjetiti ujesen. Holivudske zvijezde Sean Connery, Gywneth Paltrow i Pierce Brosnan već su javno iskazale svoje oduševljenje ovom regijom, dok su Clint Eastwood i Sharon Stone navodno već tražili svoje privatne otoke na hrvatskom području.

Hrvatska je poznata po miru i crvenim krovovima koji datiraju još iz srednjovjekovnih dana, a stari gradovi, pitoreskne lučice i kristalno čisto more privlače velik broj supervelikih jahti svakoga ljeta, kao i sve veći broj stranih turista.

No, za turiste koji žele u miru uživati u ljepotama hrvatske obale, najbolje je posjetiti je ujesen, kad je turisti napuste i dok je vrijeme još uvijek toplo.

Posjetiteljima preporučaju da u obilazak krenu iz Splita gdje svakako trebaju posjetiti 15. splitski filmski festival koji se održava sredinom rujna, kao i Dioklecijanovu palaču.

Za Hvar kažu da je raj za jetsetere, a nazivaju ga i hrvatskim odgovorim na Saint Tropez. No, usprkos meditativnom pejzažu, borovoj šumi i ljubičastim poljima lavande, Hvar se može pohvaliti burnim noćnim životom čije je središte kultni bar Carpe Diem u kojem se ljeti mogu sresti i brojne svjetski slavne face. Na CNN-u zatim preporučaju posjet Korčuli, rodnom mjestu Marca Pola, kao i Nacionalnom parku Mljet.

Šećer na kraju je, naravno, Dubrovnik za koji kažu da je jedan od najposebnijih europskih povijesnih gradova i da s razlogom nosi naziv biser Jadrana.

Dubrovnik je i najposjećenija hrvatska destinacija, a tijekom ljetnih mjeseci u njemu vlada poprilična gužva. No, zato u rujnu, kad se turisti raziđu daleko je lakše uživati u jedinstvenom šarmu ovoga grada. To je i sjajna prilika da posjetite glazbeni festival Juliana Rachlina i prijatelja ili Le Petit Festival de Theatre, a nemojte propustite ni dva kilometra dugu šetnju zidinama.