ZAOGRNITE SE LATICAMA

Cvjetni vrt na proljetnoj garderobi

05.05.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Uberite svoj buket cvijeća iz modnog vrta koji je ovog proljeća procvjetao u stotinama vrsta i boja raznog cvijeća

Sitno poljsko cvijeće, šarmantni tulipani, zavodljive ruže, krvavo crveni makovi, krhke orhideje samo su neki od cvjetova koji su ove modne sezone zasuli haljine, suknje, bluzice, pa čak i hlače i sandale. Romantični cvjetni vrt prate i krojevi i materijali koji su iznimno ženstveni, poput svile, šifona ili lepršave viskoze.

Baš kao u stvarnom proljetnom cvjetnom vrtu, sve su boje dozvoljene, glavni je moto - što šarenije, to bolje. Ove sezone ionako su hit ultrajarke boje, čak i u inače nespojivim kombinacijama, pa si možete dozvoliti da se na vašem cvjetnom uzorku tuku upadljivi kontrasti. Cvjetni uzorak ove sezone, uostalom, nose i drske rokerice koje inače rijetko iskazuju svoju nježniju stranu. Ako su bezobrazno jarke boje previše za vaš nježni stil vječne romantičarke, odaberite vodenaste blage uzorke inspirirane cvjetnim vrtovima slavnih impresionista.

Bez obzira na to je li riječ o sitnim pupoljcima ili pak o krupnim, velikim cvjetovima, odjeća s cvjetnim uzorkom ne podnosi modne dodatke, a osobito ne nakit ili šalove oko vrata. Samo za sebe cvijeće je već toliko dominantno da mu ne treba nikakva konkurencija. Tek kakva jednobojna torba i što jednostavnije cipele ili sandale bit će sasvim dovoljni. Njihova boja neka prati najdominantniju nijansu cvijeća na tkanini ili pak neka bude neke tamne, zagasite boje koja će smiriti vatromet boja.