U blagdanskom ozračju

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori šire radost na Staru godinu, saznajte gdje možete uhvatiti smiješak...

29.12.2021 u 16:59

Bionic
Reading

U blagdanskom ozračju mi smo u redovnim vizitama 30.prosinca u bolnicama Klinički bolnički centar „Zagreb“ poznato Rebro, te Klinika za dječje bolesti Zagreb poznata kao „Klaićeva“ u periodu od 10.00 do 13.00 sati doktorica Krafnica, doktor Ludek, doktorica Ica Mrvica, te sestra Livadić!

U proteklih godinu dana bili smo redovno, u prosjeku dva puta tjedno, na potresom pogođenom području u Sisačko-moslavačkoj županiji i pružali smo psiho-socijalnu pomoć djeci, mladima i starima. I za blagdane nosimo osmijehe stoga smo na Staru godinu 31. prosinca, 2021.godine na dočeku dječje Nove godine u Glini na Trgu bana Josipa Jelačića 2, gdje ćemo dijeliti djeci svoje slikovnice „Dr. Crveni nos“ i „Lila“, pokazat ćemo pokoji klaundoktorski trik.

Klaundoktorice koje će uveseliti dječicu su doktorica Krafnica i doktorica Lila, a nakon uveseljavanja na glavnome trgu uputit ćemo se da zagrijemo vaša srca u obilasku kontejnerskog naselja gdje smo najpotrebniji.

Dok je jedan crvenonosni tim u Glini, drugi je tim u Zagrebu u domu za starije i nemoćne „Dom Dubrava“ u kojem doktorica Maštalić i doktorica Ica Mrvica u period od 10.00 do 13 sati raspoložiti drage korisnike Doma.

U protekloj dekadi koliko pružamo pomoć humorom u zdravstvu, donijeli smo više od 210. 000 osmijeha!

Za sve dodatne informacije molim vas da se obratite voditeljici odnosa s javnošću Danijeli Stanojević na +385 99 336 4904 ili danijela.stanojevic@crveninosovi.hr

U ovih proteklih desetak godina koliko pružamo pomoć humorom u zdravstvu, donijeli smo više od 210. 000 osmijeha! I jedan od tih osmijeha ostao je za cijeli život u srcu sada već odrasle Gabrijele koja je nekada bila djevojčica u bolničkom krevetu koju su nasmijali klaundoktorskim trikovima:

„Kao djevojčica puno sam vremena provela u bolnici. Bilo je svega, i uspona i padova, i tuge i sreće. Dani su prolazili, ali nikad neću zaboraviti utorke koje sam nestrpljivo čekala. Zbog klaunova, dakako. Nekad sam čekala na hodniku, a nekad, kad nisam mogla hodati, dolazili biste u moju sobu. Ne mogu nabrojati koliko sam crvenih nosića dobila i čuvala ih jer su mi uvijek izmamili osmijeh. Danas imam 18 godina, ali svaki put kad vas vidim, srce mi se smije. Hvala vam za svaki crveni nos i osmijeh. Tako pomažete svijetu.“, priča je to, danas već odrasle djevojke Gabrijele koja nam se javila putem društvenih mreža.

Jednom darovan osmijeh može ostati u ljudima dugo i uistinu učiniti promjenu za cijeli život.

Mi ne odustajemo od osmijeha i širimo našu misiju pa pozivamo sve zainteresirane koji su talentirani u izvedbenim umjetnostima ili žele naučiti nešto više te postati dio našeg tima, da dođu na audiciju u Split i Zagreb. Napominjemo da se traže klaundoktori i za naš tim u Osijeku!

Audicija će se održati u Zagrebu, 20.siječnja i 21.siječnja, 2022 godine. Audicija će se održati u Centru za kulturu i informacije Maksimir, ulica Laloslava Švarca broj 18. Nakon prvog dana svi kandidati će biti obaviješteni jesu li prošli u drugi krug.

Svaki kandidat prije audicije treba poslati prijavu (info@crveninosovi.hr) najkasnije do 15.01.2022.godine koja treba sadržavati životopis na engleskom jeziku (naglasak na umjetničkom iskustvu) i sliku kandidata.

Audicija u Splitu za primanje novih klaunova u splitski tim održava se 22.01. i 23.01.2022. ulica Slobode broj 28, u Domu mladih u prostoru “Male scene”.

Svaki kandidat treba poslati prijavu najkasnije do 17.01.2022. godine na info@crveninosovi.hr koja treba sadržavati životopis na engleskom jeziku naglasak na umjetničkom iskustvu i slika kandidata.

Prije audicije će umjetnički direktor Nikola Dabac će sa svakim kandidatom imati kratki razgovor. Svaki kandidat također treba pripremiti kratku 5-10 minutnu klaunsku točku koju će prezentirati na audiciji a pritom valja razmisliti i o kostimu, šminki, te vještinama…

Svi naši programi odvijaju se prema preporučenim epidemiološkim mjerama te se klaunovidoktori uvijek pridržavaju svih zdravstvenih preporuka Ministarstva zdravstva.

Trenutno sudjelujemo u međunarodnom projektu ClowNexus, klaun nas povezuje, koji ima za cilj proširiti mogućnosti umjetnosti klauna da obuhvati starije osobe s demencijom i djecu s poremećajem iz autističnog spektra. ClowNexus je dio europskog projekta, koji nas veseli jer ćemo se baviti temom demencije sljedeće tri godine te proširiti svoje umjetničko djelovanje u pružanju podrške najosjetljivijim skupinama u društvu. Svi imaju temeljno pravo na kulturne i umjetničke aktivnosti te pozitivno djelovanje umjetnosti na dobrobit spomenutih skupina. Projekt se provodi uz potporu programa Europske unije „Kreativna Europa“. Više informacija o ovom projektu možete pročitati na našoj web stranici: https://www.crveninosovi.hr/clownexus/

Promociji umjetničkog programa ClowNexusa posvećenog starijim i nemoćnim osobama pridružila su se poznata manekenska lica s međunarodnim karijerama u trećoj životnoj dobi: Zvona Vuckovic i Mišo Mihočević. Kojima od srca zahvaljujemo na angažmanu kojim su pomogli ovaj projekt zbog nemogućnosti fotografiranja osoba oboljelih od demencije. Tako su se svojim radom pridružili ovome projektu i podržali naš cilj u pružanju psiho-socijalne podrške kroz umjetnost i smijeh, te radost koju želimo podijeliti s najosjetljivijim društvenim skupinama.

Posjetite naš web za sve dodatne informacije: www.crveninosovi.hr

Ili naše društvene mreže: https://www.facebook.com/crveninosovi

https://www.instagram.com/crveni_nosovi/