IVANA KATIČIĆ

'Crna kolekcija' uspješne hrvatske dizajnerice stvorena je za suvremenu ženu

19.10.2018 u 10:11

Bionic
Reading

Uspješna hrvatska dizajnerica Ivana Katičić, čija se odjeća prodaje tik uz kreacije etabliranih modnih kuća u lancima luksuznih trgovinama Luisa Via Roma, predstavila je najnoviju kolekciju za nadolazeće proljeće/ljeto 2019. koja slavi ženstvenost

Hrvatska modna dizajnerica Ivana Katičić svojom najnovijom kolekcijom za proljeće/ljeto 2019. uokviruje tradiciju pojma ženstvenosti. Kolekcija za proljeće i ljeto iduće godine predstavljena je na nedavno održanom milanskom sajmu ONE.

'Crna kolekcija' sastoji se od hlača, suknji i gornjih transparentnih dijelova, a posebno je zanimljivo to što su hlače multifunkcionalne. Potkoljenica hlača se odvaja od gornjeg dijela pa hlače u trenu postaju kratke, 'biciklističke'. Visokog su struka sa širokom elastičnom ukrašenom gumom. Izrađene su djelom od čipke i vune s elastinom, a slično je i sa suknjama koje također imaju široku efektnu elastičnu pasicu.

Ivana Katičić kolekcija proljeće/ljeto 2019. Izvor: Promo fotografije / Autor: Goran Čižmešija

Materijali koji prevladavaju u ovoj kolekciji su svila, laka vuna, pamuk i elastin crne boje. Radom na konstrukciji u ovoj kolekciji dizajnerica razrađuje krojački zanat koji donosi više. Kvaliteta je u vještini kroja po mjeri. Kolekcija SS2019 razbuđuje suvremenu ženu i pokazuje kako žene vode svoje stvarne živote. Zavodljivost ove kolekcije je u njenom svestranom kreativnom krojenju koji istovremeno odiše ležernošću.

Posljednjih godinu dana Ivana Katičić kolekcije stvara u studiju u Firenzi. Zajedno s talijanskim partnerima razrađuje nove koncepte koje, uz Firenzu, predstavlja u Milanu i Barceloni. Ova rođena Dubrovkinja po zanimanju je restaurator kamena i arheološkog materijala. Nakon desetljeća stvaranja modnih kolekcija možemo reći da je moda Ivanin životi poziv.