NADAHNUTA 90-IMA

Claudia Schiffer zaplovila dizajnerskim vodama: Pogledajte komade iz njezine kolekcije za hit brend

19.07.2022 u 09:41

Bionic
Reading

Nakon što ju je 17- godišnja kći upoznala s autralskim hit brendom Realisation Par, legendarni supermodel iz 90-ih za isti je kreirao kolekciju nadahnutu erom u kojoj je žarila i palila modnim pistama

Sredinom svibnja brend Realisation Par, čije su osnivačice dizajnerice Teale Talbot i Alexandra Spencer, dvama crno- bijelim fotografijama najavio je lansiranje posebne kolekcije od 13 komada nadahnute 90-ima i stvorene u suradnji s legendarnim njemačkim supermodelom Claudijom Schiffer.

U razgovoru za modnu bibliju Vogue danas 51- godišnja Schiffer predstavila je spomenutu kolekciju koja sadrži komade poput običnih bijelih majica s njezinim kultnim fotografijama nastalim u eri 90-ih.

Super Réal kolekcija Claudie Schiffer za brend Réalisation Par fokusirana je na jednostavne haljine slip kroja kakve su dominirale modnom scenom 90-ih. ‘U tom desetljeću došlo je do velikog pomaka u modi. Svijet se udaljio od perfekcionističkog glamura 80-ih naginjući naturalizmu i minimalizmu. Bilo je više slobode i individualnog izražavanja.

Žene su počele kombinirati dizajnerske komade s puno pristupačnijim. Klasična slip haljina i starke bila je moja omiljena kombinacija 90-ih uz tipičnu kombinaciju traperica, obične majice kratkih rukava i bejzbolske jakne. Haljina Claudia inspirirana je tim sjećanjem’, otkrila je Vogueu osvrnuvši se i na vrijeme rada s modnim veličinama, poput Karla Lagerfelda na čelu modne kuće Chanel.

‘Devedesetih godina svjedočili smo ogromnom bujanju različitih modnih talenata – Jean Paul Gaultier, Prada, Martin Margiela, Helmut Lang i Alexander McQueen – koji su transformirali način na koji danas razmišljamo o stilu. Moda je postala zamršeno isprepletena s uličnom kulturom i glazbom, i na kraju je zagovarala samoizražavanje. Mislim da zato to doba još uvijek ima veliki utjecaj na današnjicu’, riječi su legendarnog supermodela.

  • +7
Claudia Schiffer Izvor: EPA / Autor: CHRISTOPHE PETIT TESSON