MODNA POSLASTICA

Omiljeni dizajner današnjice potvrdio glasine: Stiže zajednička kolekcija Jacquemusa i Nikea, a evo kako izgleda

17.05.2022 u 17:01

Bionic
Reading

Ono što je dao naslutiti svojom modnom revijom na Havajima, dizajner Simon Portre Jacquemus sada je i potvrdio. Gotovo tri godine u nastajanju, Jacquemusova debitantska suradnja sa sportskim divom Nike uskoro će ugledati svjetlo dana

‘Sport je oduvijek bio jako važan DNK Jacquemusa’ izjavio je za Vogue iz svog ureda u Parizu, ističući kako su se njegove kolekcije za 2014. i 2015. temeljile na tenisicama. ‘Kako je Jacquemus rastao i Jacquemus djevojka se promijenila i dobila štikle’, izjavio je priznavšiu kako je oduvijek sanjao o suradnji s Nikeom.

Kao strastveni kolekcionar komada iz Nikeove ACG (All Conditions Gear) linije, želio je tu funkcionalnost unijeti u svoju žensku liniju, inspirirajući se ‘čipkanim minicama iz kasnih 90-ih, sportskim izgledom Lady Di i tadašnjom teniskom modom’.

‘Želio sam napraviti nešto super lagano. Ženski komadi neutralnih tonova ove nove kolekcije spajaju Jacquemusovu lakoću i lakoću Nikeova tehničkog umijeća. Uzmite par biserno bijelih biciklističkih hlačica koje su izrađene bez šavova, od Nikeovog posebno dizajniranog pletiva. Ova haljina bez leđa funkcionirat će jednako dobro u teretani, kao i u klubu.  Sve su to super lagani, ali super senzualni komadi’, kaže Jacquemus o svojoj suradničkoj kolekciji s Nikeom sastavljenoj od 15 komada.

Uz odjevne komade tu je i model tenisica Humara sa sićušnim logotipom Nikea i u zemljanim tonovima, omiljenim francuskom dizajneru.

Do sada je otkriveno samo nekoliko detalja ove uzbudljive kolekcije, a više informacija trebalo bi se pojaviti uoči njezina lansiranja u prodaju koje se očekuje 28. lipnja.

  • +5
Simon Porte Jacquemus Izvor: Profimedia / Autor: Zach Hilty/BFA / Shutterstock Editorial / Profimedia