BRZINSKO ČIŠĆENJE

Spremni za blagdane: Uz pomoć ovih trikova vaš će dom zablistati u samo 30 minuta

16.12.2018 u 12:21

Bionic
Reading

Uz stalni posao, brigu o obitelji, osobito ako imate malu djecu, ali i boravak u kuhinji kako bi na vrijeme pripremili sve delicije za blagdanski stol, ostaje vam najmanje vremena za dovođenje stana ili kuće u red. Kako vam gosti ne bi zamjerili da ste ih ugostili u neurednom domu, donosimo vam savjete kako u kratkom roku napraviti 'čudo'

Posljednja kupovina za Božić je obavljena, pokloni su zapakirani i spremni, hrana se krčka na štednjaku, a kolači su odavno ispečeni i ukrašeni. Jedino što nam preostaje, prije negoli gosti uđu u naš dom, pospremanje je kuće kako bi sve bilo čisto i uredno. Nakon sati provedenih u kuhinji, ali i jurenja svih obaveza, čišćenje ne pada lako, no, uz nekoliko trikova, koje vam donosimo, vaš dom će zablistati u samo pola sata.

Uzmite ljepljivi valjak kojim inače čistite odjeću - uz pomoću njega bez problema ćete brzo pokupiti svu prašinu, ali i dlake kućnih ljubimaca, ukoliko ih imate, s tapeciranog namještaja, ukrasnih jastučića i sjenila lampi. Neka vam jedan valjak uvijek bude negdje na dohvat ruke, jer ćete s njim puno prije ukloniti sve tragove, negoli da vadite usisavač.

Fokusirajte se na dijelove kućanstva koji prvi 'upadaju u oči' - prebrišite prozore, ogledala, ali i ekran televizora.

Limun neka vam je uvijek pri ruci - prerežite limun i iscijedite ga u vodu, a potom zagrijte tekućinu u mikrovalnoj pećnici. Osim što ćete na taj način očistiti unutrašnjost mikrovalne, u kojoj zasigurno ima tragova korištenja, osvježit ćete cijelu kuhinju finim i osvježavajućim citrusnim mirisom. Iscijeđene polovice prokuhajte u kuhalu za vodu kako bi uklonili kamenac.

Octa nikada dovoljno - ukoliko ostanete bez proizvoda za čišćenje, ili jednostavno volite prirodne proizvode bez puno kemikalija, ocat vam uvijek mora biti dostupan. On će vam pomoći u svemu - od čišćenja kupaonice do odvoda, ali i uklanjanju sasušenih kapljica vode sa slavine.

Vlažne maramice za čišćenje - u kupaonici ili kuhinji uvijek imajte barem paket vlažnih maramica za čišćenje svih površina, kako bi na brzinu mogli prebrisati sve potrebno.

Kupite novi otirač za ispred vrata - to je prva stvar koju će gosti primjetiti na dolasku, stoga nemojte se sramotiti sa otrcanim i prljavim otiračem. Novi primjerak, koji će zablistati ispred vaših ulaznih vrata, možete uvijek nabaviti i to vrlo povoljno.

Snimite si playlistu samo za čišćenje - dobar ritam motivirat će vas da brže čistite i dobro se osjećate.

Investirajte u efektne, blagdanske pokrivače - kada završe blagdani lakše će vam biti u perilicu rublja ubaciti prekrivač, nego se boriti s mrljama na garnituri.

Koristite krpe od mikrofibre - najlakši način da maknete dosadnu površinu s polica definitivno je korištenje krpa od mikrofibre, koje lako kasnije ubacite u perilicu rublja.