KOLIKO KOŠTA SVADBA

Cijene vjenčanja ni u krizi ne padaju

vjenčanje 1

vjenčanje 1

Izvor: Corbis / Autor: Judith Wagner

Sezona vjenčanja u punom je jeku, a opća kriza koja vlada u Hrvatskoj, čini se, ne utječe na mladence. Restorani su već rezervirani i do godinu dana unaprijed, a cijene su sve samo ne male

Tako, primjerice, organizacija vjenčanja u Zagrebu i okolici za stotinjak uzvanika stoji oko 70.000 kuna, dok su cijene u drugim krajevima Hrvatske do 35 posto manje, piše Vjesnik. Konačna cijena ipak ovisi o željama i zahtjevima mladenaca, pa može biti i do 20 posto viša od te cijene, a uvijek se može proći i nešto jeftinije.

Najskuplji je najam hotela ili restorana za svadbeno slavlje koji stoji u prosjeku oko 370 kuna po osobi. Za glazbu je potrebno izdvojiti minimalno 10.000 kuna, a za fotografa i snimatelja do 6.000 do 15.000 kuna.

Najam vjenčanice za mladenku košta od 1.500 od 8.000 kuna, a kupovina vlastite je, naravno, daleko skuplja opcija. Mladoženja će za odijelo izdvojiti prosječno 3.500 kuna, dok najjeftinije prstenje košta oko 1.500 kuna, a žele li parovi nešto posebno, cijena se vrtoglavo penje.

Oni željni luksuza za najam limuzine izdvojit će 1.500 do 50.000 kuna za tri sata vožnje. Mladenkin buket košta oko 500 kuna, a cijena cvjetnog aranžmana na stolovima varira o željama i mogućnostima, pa se kreće od 70 do 350 kuna.

Vjenčanje košta, ali većina mladenaca koji se odluče na takvo slavlje uspiju od darova u kuverti pokriti minimalno 70 posto troškova, dok većina ipak računa da će pritom još i profitirati.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi