NOSI SE S NJOM

Catherine Zeta Jones progovorila o svojoj teškoj bolesti

15.11.2012 u 09:53

Bionic
Reading

Bolest koju neki pojednostavljeno nazivaju teškom depresijom glumica je otkrila nedavno, a manifestira se stalnim izmjenama ljutnje, plača, smijeha i tuge u njezinu životu

Otkad joj je dijagnosticiran bipolarni poremećaj raspoloženja, Catherine Zeta Jones, tvrdi, još se više povezala sa svojim suprugom.

Glumičina bolest, koju neki pojednostavljeno nazivaju teškom depresijom, otkrivena je nedavno, a manifestira se stalnim izmjenama ljutnje, plača, smijeha i tuge u njezinu životu. Iako su svi mislili da će se njezin 68-godišnji suprug Michael Douglas, koji se donedavno borio s karcinomom grla, teško nositi s time, 43-godišnja diva javnosti je otkrila posve suprotne informacije.

'Nakon njegove bolesti teško nam je bilo prihvatiti i moju, ali ja sam odmah o tome progovorila i svima sve priznala. Osjećala sam se lakše, a i nakon toga nitko me više nije ispitivao o mojem stanju. Michael se posvetio meni, ja njemu. Ponovno smo se zaljubili', kazala je majka devetogodišnje Carys i dvanaestogodišnjeg Dylana.

Recept za dobro raspoloženje i lakše podnošenje bolesti, kaže glumica, pronašla je u nekoliko stvari. Ali najvažnije od svega je, savjetuje, potpuno izbjegavati internet i raznorazne članke.

'Ako odete na internet, pokopat ćete se prije vremena. Ja sam, recimo, čitala samo loše vijesti i jecala. Bila sam nepodnošljiva dok si nisam rekla: 'Dosta je!', kaže priznajući da je o bolesti progovorila kako bi destigmatizirala mentalna oboljenja. 'Otpustila sam ventile i napokon počela živjeti. Psihički sam bolesnik, toga se ne sramim', iskreno će Catherine Zeta Jones koja će zbog bolesti, ako zatreba, sama otići u ustanovu.