RECEPT

Burek sa sirom

16.11.2009 u 14:51

Bionic
Reading

Ako u Bosni zatražite burek sa sirom, očekujte zbunjeni pogled i podužu kritiku, jer ne postoji takva stvar kao što je burek sa sirom. Burek se radi s mesom, a sve ostalo su pite

Potrebni sastojci:

12 tankih kora od vučenog tijesta
400 g sira feta
300 g svježeg kravljeg sira
350 ml kiselog vrhnja
6 jaja
200 ml mlijeka
200 ml ulja
sol

Priprema:

U zdjeli razmutimo jaja, posolimo, dodamo žlicu ulja i rahlo umiješamo oba sira i vrhnje. Pod mlazom vode namočimo jednu čistu kuhinjsku krpu (koja ne pušta dlačice) i rasprostremo je ispred sebe na radnu površinu.

Uzmemo jednu koru vučenog tijesta i prebacimo je na mokru kuhinjsku krpu da s jedne strane upije vlagu. U zdjelici pomiješamo 1 dl mlijeka i ulja i istom mješavinom prstima tanko namažemo gornji dio kore.

Tako navlaženu koru po cijeloj površini nadijevamo tankim slojem smjese od sira, zamotamo je uz pomoć kuhinjske krpe i svijamo u pužnicu. Tako nadjevena i oblikovana tijesta slažemo jedno do drugog na uljem premazanu vatrostalnu posudu ili pleh i prije pečenja poprskamo ostatkom mješavine mlijeka i ulja.

Stavljamo u zagrijanu pećnicu na srednju razinu, na 170°C oko 30 minuta.

Recept je preuzet sa stranice www.crochef.com.