NIJE ZA SVAKOGA

Brojke ne lažu: Ovaj trend sve je popularniji na modnoj sceni, a evo i zašto

21.07.2022 u 18:30

Bionic
Reading

Nostalgija pomiješana s pop kulturom ponovno vlada modnom scenom, a ove sezone očituje se u trendu preuzetog iz djetinjstva koji nosi naziv Barbiecore

Dugo iščekivani film ‘Barbie’ redateljice Grete Gerwig s Margot Robbie i Ryanom Goslingom u glavnim ulogama, još je više potaknuo zanimanje za ovu novu-staru estetiku. Film bi trebao biti objavljen 2023. godine, a paparazzo fotografije sa seta snimanja koje posljednjih tjedana kruže društvenim mrežama nisu razočarale, prikazujući ružičaste kombinacije od glave do pete i sve nijanse neonske, vruće ružičaste i boje fuksije.

  • +4
Margot Robbie i Ryan Gosling kao Barbie i Ken Izvor: Profimedia / Autor: APEX / MEGA / The Mega Agency / Profimedia
  • +11
Margot Robbie i Ryan Gosling na snimanju filmu 'Barbie' Izvor: Profimedia / Autor: CPR/D.SANCHEZ / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Na Googleu, interes za pretraživanjem ključne riječi ‘Barbiecore’ naglo je porastao, s preko 1000 posto više pretraživanja u usporedbi s početkom lipnja.

Od 18. srpnja hashtag #barbiecore pogledan je 9,5 milijuna puta na TikToku, a ružičastu estetiku specifičnu za najpoznatiju lutku na svijetu objeručke su prihvatile i poznate dame iz svijeta slavnih poput glumica Anne Hathaway i Megan Fox koja je otišla toliko daleko da je nekoliko tjedana ružičaste tonove ponosno istaknula i na kosi.

  • +4
Megan Fox Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Talijanski dizajner Pierpaolo Piccioli ružičastoj je posvetio cijelu haute couture kolekciju modne kuće Valentino za sezonu jesen-zima 2023. godine, a već je postigla veliki uspjeh u modnim krugovima.

RUŽIČASTA RASKOŠ

Valentino oduševio novom kolekcijom koju je obilježila vedra nijansa, stvorena posebno za ovu talijansku modnu kuću

Pogledaj galeriju

Barbiecore brzo postaje jedan od najvrućih trendova ljeta, a na modnoj tražilici Stylight zabilježen je veliki interes za ovim komadima u tonovima ružičaste:

  • >1000%* porasta klikova za ružičastim haljinama na Stylightu u srpnju 2022. u usporedbi s prethodnom godinom
  • +500% povećanje broja klikova za ružičastim kombinezonima
  • +191% povećanje broja klikova za ružičastom šminkom u svim kategorijama
  • + 9% povećanje broja klikova za mini suknjama u srpnju 2022. u usporedbi s lipnjem 2022.
  • + 9% povećanje broja klikova za sandale s platforma petom u srpnju 2022. u usporedbi s lipnjem 2022.