U RIJETKOM INTERVJUU

Brigitte Macron iskreno progovorila o modnim greškama i zašto ne voli titulu ikone stila

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 16.01.2023 11:48
  • Objavljeno 16.01.2023 u 11:48
Brigitte Macron

Brigitte Macron

Izvor: Profimedia / Autor: PIERRE VILLARD / Sipa Press / Profimedia

O svom stilu odijevanja i protokolu koji uključuje, francuska prva dama iskreno je progovorila u rijetkom intervjuu za publikaciju S le Mag

U razgovoru s francuskom voditeljicom Sophie Davant, Brigitte Macron osvrnula se na razne točke svog života i karijere, uključujući odnos prema godinama i svom načinu odijevanja u ulozi ambasadorice francuske mode u svijetu.

Iako odbija naziv ikone stila, koji joj se redovito pripisuje, ipak rado ističe francuski know-how kada je riječ o modi.

‘Nisam nikakva ikona. S druge strane, shvatila sam da nošenjem odjeće pokazujem svijetu što se radi u Francuskoj. Samim time sebe više vidim kao veleposlanicu. Posvećena sam isticanju francuskog znanja i iskustva kroz odjeću i modne dodatke koje nosim’, ističe u intervjuu, no njezin modni put u ulozi prve dame Francuske nije bio lak.

Gledajući unatrag Macron je uvidjela stilske pogreške o kojima je iskreno progovorila u intervjuu.

Kao prvo navodi duljinu svojih suknji i haljina za koje kažu da su ‘prekratke’.

‘Ja sam iz generacije gdje se ljudi oblače dosta kratko... Odjeću sam produljila jer moram!’, priznaje Macron posebno ističući crnu haljinu koju je nosila prilikom posjeta NATO-u nazvavši ju ‘greškom’.

Brigitte Macron na samitu NATO-a u Belgiji 2017. godine

Brigitte Macron na samitu NATO-a u Belgiji 2017. godine

Izvor: Profimedia / Autor: Isopix / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nitko ne može točno znati što je prihvatljivo, a što nije kada se postane prva dama. Brigitte Macron napravila je nekoliko grešaka i to ne skriva, a promijeniti stil odijevanja preko noći nije lak zadatak. Posebno objašnjava kako je teško puštala iz ruku traperice, s obzirom na to da su one bile sastavni dio njezine garderobe prije života u Elizejskoj palači.

‘Prije Elyséea, moja omiljena odjeća bile su traperice popraćene pripijenom jaknom i štiklama. To je bila moja uniforma i tako volim biti odjevena’. Bivša profesorica francuskog zatim je priznala da je bila meta kritika kada je traperice nosila na službenim putovanjima.

Brigitte Macron

Brigitte Macron

Izvor: Profimedia / Autor: FORUM / Backgrid UK / Profimedia

‘Napravila sam nekoliko grešaka izlazeći iz aviona u trapericama jednom ili dvaput’.

Danas Brigitte Macron žonglira između različitih običaja zemalja u koje odlazi... Teža misija nego što se čini, ali koju briljantno ispunjava.

  • +17
  • +14

Brigitte Macron

Izvor: Profimedia / Autor: Jacovides Dominique/Pool/ABACA / Abaca Press / Profimedia