UOČI KONCERTA

Brian Ferry sa sinovima stigao u Dubrovnik

30.09.2013 u 08:10

Bionic
Reading

Brian je već imao priliku prošetati Stradunom te je oduševljen pozornicom na kojoj će danas nastupiti. Legendarni pjevač izjavio je uoči svog nastupa na Stradunu, a povodom proslave 100. rođendana hotela Excelsior, kako se nada samo da večeras neće padati kiša

Brian Ferry je na dubrovačkoj konferenciji za novinare najavio kako je pripremio raznovrstan materijal, od jazza za početak do rocka kojim će zaključiti dvosatni spektakl, piše Slobodna Dalmacija. 'Svirat ćemo

glazbu iz različitih era moje karijere, od Roxy Musica pa sve do pjesama koje sam radio prošle godine. Također, zvuk će biti različit od pjesme od pjesme zbog mnogo instrumenata koji će biti na pozornici', kazao je Ferry, dodavši da pozornica izgleda fantastično.

Britanski roker u Grad je stigao sa sinovima s kojima je proslavio 68. rođendan.

'Dugo već želim doći u Dubrovnik i počašćen sam što imam priliku proslaviti ovu veliku obljetnicu s vama', rekao je Ferry.

'Želim Excelsioru još najmanje sto ovakvih, dobrih godina i zahvaljujem se svim njegovim djelatnicima – od konobara, kuhara, spremačica, recepcionera do menadžmenta – svima koji su kroz godine stvarali ovaj hotel', rekao je Camilo Soza, predsjednik Uprave ALH.

Slavlju Excelsiora pridružili su se brojni dubrovački uglednici koje je na koktelu pripremljenom u stilu 'Velikog Gatsbyja', filma za koji je Ferry radio glazbu, zabavljala pjevačica Nina Badrić.

'Željeli smo se vratiti u doba otvaranja Ville Odak 1913. godine pa je zabava u duhu vremena s početka prošlog stoljeća. Posljednje izdanje naših novina ALH Times posvećeno je otvaranju Ville odak i donosi pregršt vijesti iz tog doba', rekla je Zrinka Marinović iz ALH-a.

Glamurozno slavlje nije propustio ni Davor Lukšić, koji je stigao sa svojom djevojkom Cristel Carrisi.