ZBOG FOTOGRAFIJA IZ RATA

Branitelji iz Hrvatske i BiH dižu se protiv Brene

22.05.2009 u 09:40

Bionic
Reading

Braniteljske udruge u Zagrebu i Sarajevu ustale su protiv koncerta Lepe Brene u tim gradovima, a razlog je njen nastup za vojsku Republike Srpske u maskirnoj odori za vrijeme rata

Bliže se koncerti Lepe Brene u Sarajevuzatim i u Zagrebu, a s njima se dižu i napetosti i nezadovoljstvo braniteljskih udruga. Koncert u sarajevskoj Zetri trebao bi biti održan 30. svibnja, što stvara veliko nezadovoljstvo pojedinih braniteljskih udruga, nevladinih aktivističkih organizacija i političkih stranaka.

Udruga Zelene beretke, kako javljaju bosanski mediji, najavila je prosvjede u povodu održavanja tog koncerta, zatraživši od direktora Zetre, umirovljenoga generala Armije BiH Nedžada Ajnadžića, da uskrati gostoprimstvo Lepoj Breni i opravda svoj 'patriotizam u obrani BiH'. Prosvjedi će biti održani pred Zetrom na dan koncerta.

Četrnaest dana kasnije, 13. lipnja, Brena nastupa u zagrebačkoj Areni, a svoje javno nezadovoljstvo iskazao je predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata, Mladen Pavković, izjavivši za IN magazin: 'Mi želimo zamoliti tu damu iz Srbije da se barem zasad ne pojavljuje u Areni, da taj koncert odgodi za neka bolja vremena, jer će svojim nastupom povrijediti stotine tisuća obitelji hrvatskih branitelja.' Ako bude potrebno, iz Udruge najavljuju prosvjede.

Razlog nezadovoljstvu je Brenin nastup za vojsku Republike Srpske u vrijeme rata, na kojemu je folk pjevačica pjevala u maskirnoj odori.

 



Video Lepe Brene u Bijeljini koji je ovih dana preplavio bosanske portale