PAMETNI SUSTAV

Zaboravi brigu oko vlage u kućanstvu - ovo je trajno rješenje

17.06.2024 u 09:02

Bionic
Reading

Unatoč svemu što se danas nudi, kako na hrvatskom, tako i svjetskom tržištu, još uvijek se velik broj obiteljskih kuća i stanova bori s viškom vlage, ustajalim mirisom, ali i onim najopasnijim za zdravlje - plijesni koja se stvara po zidovima. Ako ste i vi među gore navedenima, za vas imamo i više nego dobru vijest. Pametni sustav ventilacije s povratom topline trajno će riješiti sve vaše probleme

Jeste li čuli za i-Vent, pametni sustav ventilacije s povratom topline, koji umjesto vas kontrolira ventilaciju? On je vaš novi najbolji prijatelj koji u prostoriju konstantno dovodi čist i svjež zrak te isto tako iz nje uklanja iskorišteni zrak, kao i sve štetne tvari.

Ako takav sustav zamišljate kao nešto što konstantno zuji, ne brinite - njegov rad je gotovo nečujan, a zahvaljujući posebnim štitnicima budite sigurni i da nećete osjećati boljke zbog mogućeg propuha.

Ključne prednosti i-Vent ventilacijskih sustava

  • Iznimno efikasan u borbi protiv vlage i plijesni
  • Jednostavna instalacija – novogradnja i starogradnja
  • Uređaji za povrat topline učinkovitiji od 90%
  • Izuzetno niski operativni troškovi
  • Antialergijski filteri - sprječavaju ulazak prašine, peludi i ostalih štetnih čestica izvana
  • Stalni dotok svježeg zraka bez značajnih gubitaka topline
  • Moderan dizajn i laka upotreba

Ovaj sustav savršeno je i idealno rješenje i toliko je jednostavan za upotrebu da njime mogu upravljati i djeca i to na dva načina - putem daljinskog upravljača ili aplikacije koja je kompatibilna s Android i iOS sustavima.

Budućnost je uistinu u pametnoj ventilaciji, a upravo ona pomoći će vam u, za mnoge, najtežoj borbi u obiteljskom domu. Riječ je naravno o vlagi i plijesni, koji ne samo da stvaraju estetske probleme nego i zdravstvene.

Ako ste možda mislili kako u toplijim mjesecima ‘svi ti problemi nestaju kao rukom odnešeni’ - prevarili ste se! Borbi s vlagom i plijesni nema kraja niti u toplije doba godine i u konačnici samo pojačava simptome osobama koji su skloni problemima s dišnim sustavom i alergijama.

Upravo je povišena razina vlage u domu jedan od najčešćih uzroka zbog kojeg će vam se ponovno aktivirati alergija i prateći neugodni simptomi, a sve to u konačnici može eskalirati i na puno ozbiljnije zdravstvene probleme.

Narušena kvaliteta zraka često je jedan od glavnih krivaca za nesnosne glavobolje, ali i osjećaj malaksalosti i smanjene koncentracije, tromosti, mučnine i u konačnici nesvjestice. Loš zrak u prostoru u kojem boravite smanjit će i kvalitetu vašeg sna, ali i otežati kvalitetan odmor, ključan za vaše zdravlje.

Već je dobro poznato da postoje momentalna rješnja koja će olakšati situaciju, no ista nisu dugoročna. Tu je provjetravanje spavaće sobe i ostavljanje kreveta otkrivenim, kako bi vlaga mogla izaći, potom odmicanje zavjesa, kako bi se prostorije prirodno zagrijavale, dok je u kuhinji obavezno korištenje poklopaca i uključivanje nape.

Dugotrajno rješenje ipak postoji i dolazi u obliku gore već spomenuto i-Vent decentraliziranog ventilacijskog sustava, koji će riješiti sve vaše probleme i u dom donijeti svjež i filtrirani zrak. Upravo zahvaljujući tom sustavu napokon će odahnuti i osobe koje se bore s alergijom, jer će vam pružiti 24-satni protok zraka, a spriječit će i nastanak plijesni te pojavu grinja.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima u suradnji s i-Ventom.