objavila fotografije prije i poslije

Bolno iskrena ispovijest Jelene Dokić: 'U 18 mjeseci izgubila sam 53 kilograma'

05.01.2020 u 12:01

Bionic
Reading

Tenisačica Jelena Dokić izgubila je 53 kilograma u 18 mjeseci, a svoju je bitku s viškom kilograma podijelila s javnošću.

Nevjerojatnu transformaciju doživjela je 36-godišnja Jelena Dokić, koja je na svom Instagram profilu podijelila svoju mukotrpnu borbu s viškom kilograma, koje je nakupila otkako je otišla u tenisačku mirovinu 2014. godine. Pokazala je kako je tekao proces njene transformacije i pohvalila se svojim novim izgledom napomenuvši da je napokon dostigla kilažu od 67 kilograma.

Poznata je priča o svojedobno četvrtoj tenisačici svijeta, rođenoj u Osijeku, koja je pobjegla od strogog oca, i danas živi u Australiji, ima novi posao, a napokon je zadovoljna sama sa sobom.

‘Bila sam vrlo otvorena o svojoj borbi s viškom kilograma i odlučila sam cijeli proces podijeliti s javnošću’ napisala je 36-godišnja tenisačica. ‘Nije uvijek bilo lako, kao što ništa vrijedno nikada nije i prvi korak je bio najteži. Imala sam loših dana kada nisam vjerovala da je moguće da ću ikada postati mršavija i zdravija i da je to normalno. Sretna sam da mogu reći da sam sada, 18 mjeseci kasnije 53 kilograma lakša i što je još važnije, izgubila sam 31 kilogram u posljednjih 12 mjeseci. Tih zadnjih 30 kilograma bilo je najteže izgubiti’ istaknula je Dokić i zahvalila cijelom timu dijetetskog programa Jenny Craig.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Weight loss transformation!!! Well here it is,53 kilos lost in 18 months and 31 kilos lost in 12 months with the help of @jennycraigausnz . Well it’s been quite a journey for me in the last 18 months.I have been very open about my weight struggles and I have decided to go thru this whole process very publicly. It wasn’t always easy but nothing worth doing ever is and the first step was the hardest.I had my bad days as well where I didn’t believe getting fitter and healthier was possible and that’s normal. I am so happy to say that now 18 months later I am 53 kilos lighter and even more importantly I have lost 31 kilos in the last 12 months.Those last 30 kilos where the toughest to lose and I never would have been able to do that if it wasn’t for @jennycraigausnz . The whole team at @jennycraigausnz have been incredibly supportive and with me every step of the way.Their program is easy to follow,the food is delicious and the support and advice that you get is absolutely incredible. I have gone from not having any confidence at all and hiding in the house and not wanting to go outside,to really enjoying life. I am looking forward to what’s ahead and I look forward to new challenges both in life and my health and fitness as I feel like I can accomplish anything now. I want to continue to lead a healthy and balanced lifestyle and still continue to get fitter and healthier. I hope this will help many of you no matter what your goals are.I hope that my journey to get healthier will inspire and motivate you all and give you the courage and confidence no matter what you want to accomplish in life. You can do it,go for it. Thank you @jennycraigausnz ,you have changed my life. 🙏🙏💪💪💪😍😍😍💁‍♀️💁‍♀️🥗🍲🍜 #weightloss #weightlossjourney #weightlosstransformation #weightlossmotivation #motivation #inspiration #journey #transformation #health #healthy #healthylifestyle #lifestyle #fitness #inspo #fitspo #jennycraig #jennycraigausnz #jennycraigjourney #australia #melbourne #sydney #fitnessmotivation #healthyliving #healthyeating #fitnessjourney #progress #fitlife #healthylife #empowerment #instafit

Objavu dijeli Jelena Dokic 🇦🇺🇦🇺🇦🇺 (@dokic_jelena)

Dokić je dodala kako je dijeta jako utjecala i na njeno samopouzdanje kojega prije nije imala i skrivala se u kući te uopće nije željela izlaziti, dok danas uživa u životu.

‘Veselim se onome što me očekuje i veselim se novim izazovima u životu, ali onima po pitanju zdravlja i dobre forme jer mi se čini da sada mogu sve postići’ napisala je Dokić i dodala da planira nastaviti sa zdravim navikama te da se nada da će njeno iskustvo pomoći i drugima da ostvare svoje ciljeve.

Početkom 2019. Dokić je u jednom intervjuu izjavila da želi dostići svoju kilažu iz vremena dok je aktivno igrala tenis, a to je 66 kilograma, što je cilj od kojega je dijeli samo jedan kilogram. U vrijeme kad je imala najviše problema s težinom Dokić je imala čak 120 kilograma, a jedan od razloga je što je nakon prestanka aktivnog bavljenja sportom počela uživati u do tada zabranjenoj hrani. ‘Jela sam brzu hranu svaki dan i došla do toga da jedem potpuno suprotno od onoga kako sam običavala kao sportašica’ kazala je za The Sunday Telegraph.

Osim toga, obožavala je slatko, a više nije ni trenirala po sedam sati dnevno. Teško se nosila s umirovljenjem, pala je u depresiju, imala problema sa štitnjačom, sve to doprinijelo je nakupljanju prekomjernih kilograma. Inače, Jelena Dokić već je 16 godina u stabilnoj vezi s Tinom Bikićem.