SAM SVOJ MAJSTOR

Bolje kostime za maškare nećete vidjeti

01.03.2014 u 08:38

Bionic
Reading

Klinci imaju puno želja kada su maškare u pitanju i iako je najlakše otići u trgovinu pa kupiti gotov proizvod, morate priznati da je sve posebnije ako kostim izradite sami

Uz malo mašte, lako ćete i jednostavno napraviti kostim za svoje klince od stvari koje imate kod kuće, a mi vam donosimo nekoliko simpatičnih prijedloga.

Kuhar ili kuharica sa špagetima

Iskoristite stari karirani stolnjak pa po sredini napravite prorez. Stolnjak zatim djetetu samo odjenete kao da ima pončo. U jedan plastični tanjur stavite bijelu vunu ili deblju špagu pa posložite kao da je pun špageta i prilijepite za dno tanjura. Bojom obojite vrh da djeluje kao da ima i umaka bolognese te pustite da se posuši. Kroz tanjur možete provući špagu pa ga možete djetetu staviti oko vrata. Ako među igračkama imate i lonce, iskoristite ih za šešir i veseli je kostim gotov.

Puž

Nabavite papir, oko dva metra dugačak i do 50 cm širok pa ga malo zgužvajte. Zatim ga motajte tako da dobijete izgled puževe kućice i paralelno lijepite da se poslije ne odmota. Sa svake strane stavite dvije trake tako da dijete može staviti puževu kućicu na leđa, poput školske torbe. Narolani dio kućice vidjet će se kada dijete gledate iz profila. Na jedan rajf od papira zalijepite dva tuljca i loptice od spužve pa ste vrlo brzo dobili i ticala za svog pužića.

Pčelica Maja

Ovaj kostim zahtijeva malo šivaćeg umijeća. Potrebna vam je majica u žutoj boji i nekoliko crnih traka koje ćete prišiti naprijed u istim razmacima. Također vam treba žuti rajf i žica koju ćete omotati da dobijete dva ticala i na vrh stavite žute spužvaste loptice. Ako možete, nabavite žice prekrivene dlačicama koje se zovu čistač lule. Možete ih kupiti u žutoj boji i omotati tankom crnom trakom što će jako lijepo izgledati.

Lego-čovjek

Nabavite u obližnjoj trgovini kutiju na kojoj treba napraviti prorez za glavu i ruke, a donji dio neka bude potpuno otvoren da se dijete može kretati. Na kraju će to po kroju izgledati kao majica bez rukava. Oblijepite kutiju kolažom u jednoj od boja lego-kockica npr. crvenom. Nabavite spužvu debljine nekoliko centimetara u istoj boji i izrežite četiri kruga iste veličine. Nalijepite ih na kutiju kao na prednji dio majice i kostim je gotov.

I ne zaboravite na duhove, kauboje, princeze, gatare ili neka druga zanimanja budući da kod kuće lako možete pronaći stvari kojima ćete sve zorno dočarati.