ZNANOST JE REKLA SVOJE

Boje u kojima ćete se ove zime osjećati bolje

15.12.2015 u 07:06

Bionic
Reading

Bez odjeće ne možemo, a ako u hladne i ponekad tmurne dane odjenemo koju krpicu u boji, znanstvenici tvrde da ćemo se puno bolje osjećati

Nedostaje li vam tijekom zime dobrog raspoloženja jer su dani često manje sunčani i kraći, u idućem šopingu uložite u komad u boji. Zimsko sivilo lako će razbiti boje i to je dokaz da moda i osjećaji idu ruku pod ruku.

Crvena

Osim što je prema starim vjerovanjima zgodno imati jedan crveni komad u novogodišnjoj noći jer ćete imati više sreće u novoj, ova je boja pravi razbijač lošeg raspoloženja jer daje energiju. Krpice u crvenoj boji nije teško pronaći, a ako ne znate otkuda početi, kupite bluzu ili dolčevitu pa ih uparite s hlačama ili suknjom.

Plava

Sve njezine nijanse jako se lijepo mogu uklopiti s drugim bojama, a prema Pantonu uz blijedo roza, nježna plava je hit nijansa za iduću godinu. Prema nekim istraživanjima, plava boja može sniziti krvni tlak i u takvim ćete se krpicama osjećati smirenije.



Žuta

Boja sunca uvijek će nas razveseliti pa ne čudi da je žuta na listi boja koje podižu raspoloženje. Sveučilište Vrije u Amsterdamu jednom je studijom potvrdilo da se ljudi bolje osjećaju u odjeći žute boje jer ih asociraju na ljeto, toplinu, more i opuštenost pa nije naodmet pronaći zgodan detalj u toj boji kao se već ne vidite u konkretnim komadima.

Zelena

Poznato je da ova boja smiruje i da pomaže postići balans u mislima i osjećajima. Tijekom hladnih dana zbog kojih smo često željni sunca, zelena će boja dobro doći da se osjećamo bolje i izdržimo zimske mjesece. Osim toga, ne mora se raditi o svijetlim tonovima, već se možete odjenuti u popularne military tonove.

Ljubičasta

Ova kraljevska boja potaknut će kreativnost, barem tako tvrdi Business Insider. Idealna je ako znate da vas čeka naporan radni dan ili sastanci na kojem ćete morati predlagati razna rješenja. Ljubičasta topla haljina u kombinaciji s hit-čizmama ili džemper bit će odlični kroz hladne zimske dane.