BUDITE BOLJI OD OKRUTNOSTI

Bojan Jambrošić snimio film o pravima životinja

16.04.2010 u 10:44

Bionic
Reading

Bojan Jambrošić, pobjednik prvog TV showa 'Hrvatska traži zvijezdu', nakon snimanja plakata protiv testiranja na životinjama, snimio je i film o pravima životinja

Film se zove 'Budite bolji od okrutnosti', a promocija će se održati u ponedjeljak, 19. travnja u 19 sati u zagrebačkom Kinu Europa u Varšavskoj 1.

Bojan se u filmu obraća javnosti objašnjavajući što se sve događa životinjama iskorištavanima za pokuse i prikazujući fotografije i videosnimke životinja mučenih i ubijenih u laboratorijima. Svoju poruku završava pozivom na kupnju isključivo proizvoda s bijele liste tvrtki koje svoje proizvode i njihove sastojke ne testiraju na životinjama.

Ovom projektu priključile su se i inozemne udruge PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) i BUAV (the British Union for the Abolition of Vivisection), koje su za potrebe filma ustupile svoje tajno snimljene fotografije i videosnimke.

Film 'Budite bolji od okrutnosti' snimio je Tomislav Pović, asistent fotografije Dražen Jeren, fotografkinja kampanje Marina Filipović Marinshe, a dizajn kampanje izradila je Maja Zaklan. Bojanov stilist je Ivan Friščić, a za Bojanovu frizuru i šminku pobrinuli su se Zvonimir Franić i Lisa Jericevich.

Posebnu draž ovom projektu dali su kunići Dragić i Maza koji su s Bojanom strpljivo sudjelovali na snimanju, prenoseći poruku za udomljenjem kunića iz utočišta TarraLand, za kuniće i divlje zečeve umjesto kupnje životinja.