DO ŽELJENOG EFEKTA

Bojama naglasite blagdanski ugođaj u domu

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Osim maštovitim oblicima dekoracija i aranžmana, blagdanski ugođaj u domu možete ostvariti i pomoću raznih dekorativnih tkanina

Crno-bijele kombinacije izrazito su trendovske, ali na neki način vječne jer su snažni, apstraktni kontrasti koje stvaraju oduvijek bili izazov u kreiranju interijerskih ugođaja. Naglasci jedne boje u odnosu na drugu bitno će utjecati na konačan prostorni doživljaj. Pojačana primjena crne boje preporučljivija je u prostranijim zonama, poput dnevnog boravka, u kome će fluidnost i prozračnost prostorne cjeline istaknuti crnu kao izrazito elegantnu u dekorativnim detaljima. Ona će unijeti naglaske, koji će kroz dekoracije kreirati blagdansko ozračje.

Nasuprot tome, manji prostori, opterećeniji namještajem i povezivanjem više funkcionalnih zona u jednu cjelinu, nameću potrebu za isticanjem bijele te primjenu crne samo u detaljima. Dominacijom bijele, prostor će se doimati vizualno svjetlijim, a time i prostranijim. Bijeli dekorativni predmeti i aranžmani asociraju na bjelinu snijega i unose svečano ozračje u dom.

Za sve one koji vole tople prostorne ugođaje i profinjenost, trendovi nameću primjenu zlatne i smeđe boje. Svjetlucavi, zlatni odrazi nisu čest odabir za uređenje stambenog prostora i to najčešće zbog nedostatka hrabrosti jer neumjerena primjena zlatne može graničiti s neukusom. Ipak, preporučujemo hrabro se upustiti u igru smeđe i zlatne, koja može pokazati svu ljepotu ove kombinacije boja.

digsdigs.co

digsdigs.co

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Preporučujemo zlatnu koristiti u detaljima kao što su jastučići na garniturama za sjedenje, niti protkane u zavjesama i dekorima, okviri ogledala te dekorativni predmeti i aranžmani. Zlatna boja se u diskretnim linijama može pojaviti i na zidovima u obliku dekorativnih traka ili zidnih tapeta. U stilski uređenim stambenim prostorima, prisutnost zlatne može biti naglašenija jer ih je ona oduvijek nadopunjavala i obogaćivala.

Profinjenost prostora, koja se postiže minimalističkim, geometrijskim dizajnom, doći će do punog izražaja u trendovskoj kombinaciji crne i srebrne boje. Efekti srebrnog već su provjereni u različitim stilovima uređenja, ali su osobito izražajni u modernom stilu, koji zbog praktičnosti primjenjuje većina ljudi. Srebrna postaje dominantna kroz komade namještaja i dekoracije. Matirane izvedbe vrlo su efektne, pogotovo kada se u detaljima pojavljuje crna boja kao kontrast. Prisutnost srebrne, koja otvara i naglašava te igra s crnom, koja zatvara i smiruje, stvara elegantne i na osobit način temperamentne prostorne ugođaje.

Osim odmjerenijih kombinacija boja, hrabro su upustite u koketiranje s crvenom, ružičastom ili ljubičastom. Ove naglašene boje u sjajnoj ili mat izvedbi, snažno će obilježiti dijelove prostora u koje se postavljaju. Dekoriranjem postojećih zavjesa i zastora, stola ili pojedinih komada namještaja, stvorite toplu i dinamičnu atmosferu, koja se može postići samo primjenom ovih boja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi