VJEČNA INSPIRACIJA

Neodoljiva varijanta boba nadahnuta stilom princeze Diane ima sve više fanova

17.03.2021 u 12:16

Bionic
Reading

Zanimanje za princezom Dianom nikad nije bilo veće zahvaljujući seriji 'Kruna', ali i nadolazećem filmu 'Spencer' u kojem neprežaljenu Lady Di glumi Kristen Stewart, nikad nije bilo veće

Princeza od Walesa oduvijek je izazivala veliku medijsku pozornost zahvaljujući svojim brojnim humanitarnim aktivnostima, nesretnim životom, ali i genijalnim modnim kombinacijama.

Bez ikakve sumnje možemo reći kako je upravo Lady Di bila prva ikona ikona stila s kraljevskih dvora puno prije Kate Middleton ili kraljica Letizije ili Maxime.

Njezini stajlinzi su i danas modna inspiracija, pa se ponovno u modu vraćaju njezini omiljeni komadi poput ženstvenih bluza s velikim ovratnicima, oversized sakoa, romantičnih haljina, traperica s visokim strukom...

Nježna plavuša razoružavajućeg osmijeha bila je godinama vjerna svojoj, kratkoj varijanti popularnog boba koji je ponovno aktualan.

Tzv. 'suvremeni Diana bob' inspiriran je stilom 80-ih koji je vrlo popularno razdoblje kad se radi o modernim trendovima, a frizeri mu proriču veliku popularnost ove sezone.

Kristen Stewart na setu filma 'Spencer' Izvor: Profimedia / Autor: firo / Sebastian El-Saqqa / Avalon / Avalon Editorial / Profimedia

Naravno, riječ je o modernoj varijanti ove prepoznatljive frizure, a kako objašnjava frizerka Suzie McGill, popularnost ove frizure bila je posve očekivana.

'Diana je oduvijek bila ikona stila, a bob frizura nikad neće izaći iz mode. Princeza je kosu šišala duljine malo iznad jagodičnih kostiju. S prednje strane kosa je bila kraća, dok je prema leđima bila dulja. Stilizirala ju je s dubokim bočnim razdjeljkom, a kako bi kosa bila bujnija bila je ošišana u slojevima te isfenirana da izgleda što bujnije', rekla je McGill.

Ovakva frizura je jednostavna za održavanje, a u prvi plan naglašava jagodične kosti. Čak i kad izraste izgleda chic i mladenački pa je najvažnije da je dobro ošišana i to u slojevima kako bi i kad raste izgledala trendi.

Frizuru dodatno naglasite uz pomoć sprejeva ili pjene, a krajeve dodatno isfenirajte prema van ili napravite lagane valove.

Dodatni savjet: Prilikom feniranja kosu nemojte do kraja osušiti - bitno je da kosa prirodno osuši kako bi izgledala voluminoznije. I savjet za kraj: ako imate pramenove frizura će još više doći do izražaja.