ASTRO PROFILI

Blizanci - svestrani i radoznali, ali ne mogu dugo biti na istom mjestu

15.06.2017 u 08:20

Bionic
Reading

Blizanci su skloni poslovima u kojima imaju priliku koristiti svoje komunikacijske vještine, a brzo gube interes kad moraju vršiti rutinske zadatke

Od svih znakova zodijaka Blizanci su vjerojatno najdruštveniji i najprilagodljiviji radnici. Skloni su karijerama koje omogućuju bogatu komunikaciju i raznovrsnost. Najbolji su u poslovima kao što su mediji, pisanje, podučavanje, prodaja, oglašavanje i posredovanje.

Ne sviđaju im se poslovi koji uključuju rutinu i ponavljanje pa nisu prikladni za rad na traci i u administraciji. Nisu sposobni zadržati se dugo na istom mjestu. Svestrani su, žele štošta iskušati i često mijenjaju radna mjesta.

Marketinški stručnjak

Bilo da otkriva potrošačke običaje kupaca, piše reklamne slogane ili smišlja kampanju oglašavanja, odlično se snalazi u ovoj djelatnosti. Precizno detektira tuđe navike i vrhunski koristi statistiku da u pravom trenutku ponudi tržištu određen proizvod i uslugu.

Novinar

Ima dobar njuh i osjetljive uši za zanimljive priče. Prirodnom radoznalošću istražuje spletke i pronalazi odgovore. Ako ne otkrije istinu, spretno će je nadomjestiti 'alternativnim činjenicama'.

Pisac

Pitkim i duhovitim stilom intrigira čitatelja i zadržava njegovu pažnju. Sposoban je prenijeti bit pomoću nekoliko dobro sročenih rečenica. Pritom se obilno služi igrama riječi.

Prevoditelj

Talentiran je za jezike i s lakoćom prenosi smisao iz jednog u drugi. Majstor je u pronalaženju sinonima i zaobilaznih načina izražavanja onog što se ne može prevesti doslovno.

Voditelj i komentator

Pričljiv je i komunikativan pa dobro vodi razgovorne emisije ili natjecanja talenata. Osjeća se udobno u društvenim situacijama i nikad ne ostaje bez riječi. Glavni mu je izazov znati kad treba zašutjeti i pustiti goste da govore.

Glasnogovornik

Izuzetno je jak u manipuliranju. Vrlo spretno izbjegava neugodna pitanja, izvrće tuđe riječi i prikazuje situaciju u svjetlu koje njemu odgovara. Sposoban je napisati priopćenje za tisak puno raskošnih fraza koje ne kazuju ništa.

Učitelj

Sjajan posao za Blizanca jer mu omogućuje da puno govori, redovno komunicira s raznim grupama (razredima i kolegama), prenosi znanje mladima, sastavlja i ispravlja testove.

Turistički vodič

Dobro se snalazi u prostoru i rado se obraća većem broju ljudi. Uživa nemirnim rukama pokazivati na znamenitosti pored kojih prolazi na čelu grupe. U slobodno vrijeme prikuplja raznolike zanimljive podatke kojima potom zabavlja turiste.