FILIPINSKA GASTRONOMIJA OSVAJA SVIJET

Biste li probali novo hit jelo?

09.06.2017 u 17:17

Bionic
Reading

Proslavljeni kuhar svjetskog glasa Anthony Bordain uvjeren je kako će hrana koja će oduševiti nepca diljem svijeta biti delicije s Filipina

Mnogi će se složiti kako je jedna od najboljih strana globalizacije i to što imamo priliku upoznati najrazličitije gastronomije. 

Poznati chef Anthony Bourdain koji je itekako upućen u kulinarske trendove za CNN je otkrio da će novi veliki hit biti filipinska kuhinja.

Nakon dugogodišnje dominacije korejske kuhinje u SAD-u, Bourdain smatra kako je došao trenutak za nešto drukčije. I on je uvjeren kako su i zapadna nepca spremna za to, osobito za jedno jelo pod nazivom 'sisig' koje se radi od dijelova glave svinje koje zapadnjaci odbacuju poput obraza, uha ili jezika!

'Vjerujem da će se neka filipinska jela vrlo brzo proširiti i izvan te zemlje. Sisig je jedno od takvih. Casual je, jeftino i vrlo ukusno. I savršeno paše nakon nekoliko piva', kaže on dodajući kako će to sigurno mnoge potaknuti da iskušaju i druga filipinska jela. Filipinska kuhinja ima dosta kiselih i gorkih ukusa, na što Amerikanci nisu bili naviknuti unazad nekoliko godina. Ali i njihove su se gastronomske navike promijenile.

'Mislim da filipinske delicije čeka svijetla budućnost', uvjeren je poznati chef.

Definitely a standout! @chefsau 's sisig paella. @novotelmanilaaranetacenter #sisig #pinoyfood

Objavu dijeli Julius Babao (@juliusbabao)

'Filipinska kuhinja dosad je bila potcijenjena, ali stvari se polako mijenjaju. Sve više elitnih restorana u New Yorku u svoje jelovnike uvrštava sisig, a interes gostiju raste iz dana u dan', rekao je Bourdain.