DEMANTI MILE HORVAT

'Bila sam s kolegama, nemam veze s Balićem'

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 27.06.2011 15:50
  • Objavljeno 27.06.2011 u 14:30
Mlada, ambiciozna i puna energije, u ranim dvadesetima Mila Horvat stigla je na HTV. Tada je bila fatalna plavuša koju je kamera, što zbog lijepog lica, što zbog profesionalnosti, odmah zavoljela

Mlada, ambiciozna i puna energije, u ranim dvadesetima Mila Horvat stigla je na HTV. Tada je bila fatalna plavuša koju je kamera, što zbog lijepog lica, što zbog profesionalnosti, odmah zavoljela

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Goran Mehkek

Odvjetnički ured koji zastupa Milu Horvat obratio nam se sa zahtjevom za ispravak netočne informacije prenesene na tportalu 16.6.2011., a izvorno objavljene u dnevniku 24 sata. Ispravak donosimo u cijelosti

Obraćam Vam kao punomoćnik gđice Mile Horvat, a temeljem članka objavljenog na internetskom portalu tportal.hr, od četvrtka 16.06.2011. godine u rubrici Showtime, u članku pod naslovom 'Mila Horvat proslavila rođendan u društvu Ivana Balića' autorice Gordane Malašić, uz podnaslov 'HTV-ova voditeljica zaokruženi 30. rođendan proslavila je u narodnjačkom klubu u društvu Ivana Balića, Ivana Čupića i Domagoja Duvnjaka'.

Predmetni članak napisan je potpuno tendenciozno, senzacionalistički i zlonamjerno, na temelju neprovjerenih informacija. To dokazuje sam naslov predmetnog članka u kojem je autorica istaknula potpuno neistinitu tvrdnju da je navodno gđica Mila Horvat 'rođendan slavila u društvu Ivana Balića'. Također, to dokazuju i ostale tvrdnje navedene u tekstu, koje su potpuno netočne i neistinite, kao na primjer da je 'proslavila 30. rođendan u narodnjačkom klubu', da je bila 'u društvu rukometaša Ivana Balića, Ivana Čupića i Domagoja Duvnjaka', da su 'rukometaši Mili Horvat cijelu noć naručivali pjesme', da je 'prema njoj posebno bio pažljiv Ivano Balić', da joj je 'rukometni reprezentativac govorio na uho, izazivajući osmjeh na njezinom licu'.

Štoviše, moju stranku nitko niti na koji način nije kontaktirao prije objave predmetnog članka kako bi mogla dati svoje očitovanje, čime je autor narušio temeljna prava moje stranke, a istovremeno i pravila novinarske struke.

Moja stranka je samostalna osoba, koja se sama uzdržava i naporno radi, a medijski je eksponirana samo kroz svoj posao, dok privatni život nastoji zadržati za sebe i nigdje se niti na koji način privatno medijski ne eksponira. Očito, budući da nije u vezi, neki mediji konstantno žele stvoriti nepostojeće afere oko nje, manipulirajući informacijama ili poslovnim poznanstvima na način da je spajaju sa poznatim osobama.

Kao što Vam je zasigurno poznato, temeljem čl. 40. Zakona o medijima moja stanka ima pravo zahtijevati od Vas, kao nakladnika, objavu ispravka informacije kojom su povrijeđeni njezina čast i ugled te prava i interesi. Također, da ovaj zahtjev podnosi pravodobno, u propisanom u roku od 30 dana od objave sporne informacije (čl. 40. st.2.), molim Vas da sukladno čl. 41. st. 1. istog Zakona dolje navedeni tekst ispravka objavite bez promjena i dopuna te na istom ili istovrijednom mjestu, kao i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena i informacija na koju se ispravak odnosi. Također naglašavam da ste prema citiranoj odredbi čl. 41. dužni objaviti ispravak na način da je iz naslova vidljivo da se radi o ispravku. Nadalje, niste ga ovlašteni objaviti među reagiranjima ili pismima čitatelja jer ovime naglašavam da za to nemate suglasnost, koja Vam je prema Zakonu potrebna za objavu ispravka na navedenim mjestima.

Stoga, sukladno članku 40, 41. i 42. Zakona o medijima ovim putem gđica Mila Horvat zahtijeva od nakladnika internetskog portala tportal.hr da bez naknade i bez odgode objavite slijedeći ispravak informacija kojima su povrijeđena prava i ugled moje stranke, i to kako slijedi:

Potpuno je netočna i neistinita informacija navedena u naslovu članku da je navodno gđica Mila Horvat rođendan slavila u društvu Ivana Balića, kao i većina ostalih tvrdnji iznesenih u članku da je navodno 'proslavila 30. rođendan u narodnjačkom klubu', da je došla 'u društvu Ivana Balića, Ivana Čupića i Domagoja Duvnjaka', da je 'prema njoj posebno bio pažljiv Ivano Balić', da joj je 'rukometni reprezentativac govorio na uho, izazivajući osmjeh na njezinom licu'.

Gđica Mila Horvat te je večeri bila u velikom društvu svojih prijatelja, kolega i kolegica iz studentskih dana. Nisu bili u 'narodnjačkom klubu', već u malom caffe baru u Savskoj ulici. Te večeri na istom mjestu našli su se i spomenuti rukometaši (Balić, Duvnjak, Čupić), ali ni u kom slučaju oni nisu došli s gđicom Milom Horvat, a niti su s njom otišli. Mila Horvat nema nikakve poveznice s Ivanom Balićem i spomenutim rukometašima, osim što su se te večeri igrom slučaja našli u većem društvu preko zajedničkih poznanika.

Stoga gđica Mila Horvat smatra da je predmetni članak napisan potpuno tendenciozno s očitom namjerom stvaranja senzacija insinuiranjem i manipuliranjem informacijama u svrhu podizanja tiraže, pri tome nimalo ne vodeći računa o njenom ugledu.

Stoga ovim putem zahtjeva da se objavi njezin ispravak u cijelosti te da joj se autorica ispriča, nakon čega će gđica Mila Horvat odlučiti o daljnjim pravnim koracima. Gđica Mila Horvat također zahtijeva da se njen ispravak i članak na koji se odnosi označe i povežu linkom (čl. 41. st.4. Zakona o medijima).

Još jednom naglašavam kako sukladno članku 41. Zakona o medijima molim da se ispravak objavi bez promjena i dopuna, na istom ili istovrijednom mjestu na internetskom portalu tportal.hr te na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena informacija na koju se ispravak odnosi, te da moja stranka nije suglasna da se ispravak objavi u izmijenjenom obliku ili među reagiranjima ili pismima čitatelja.

S poštovanjem,

Mila Horvat

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi