zdravo i mladoliko lice

Bezmasna noćna njega ili kako se brinuti o zdravlju lica i dok spavate

25.01.2019 u 13:49

Bionic
Reading

Način na koji brinete o svojoj koži, kozmetika koju koristite, pažnja koju posvećujete njezinoj zaštiti od sunčevih zraka… sve to stvari su koje će prije odrediti kvalitetu i izgled vaše kože nego sama genetika. Donosimo vam nekoliko "klasičnih" savjeta kako da održavate zdravo i mladoliko lice te novu revolucionarnu metodu bezmasne noćne njege iz laboratorija Dr. Hauschka

Odlična, sjajna i blistava koža lica nije samo pitanje genetike. Dapače, način na koji brinete o svojoj koži, kozmetika koju koristite, pažnja koju posvećujete njezinoj zaštiti od sunčevih zraka… sve to stvari su koje će prije odrediti kvalitetu i izgled vaše kože. Genetika je u tome posve nebitna.

Tri su osnovna koraka za pravilnu dnevnu njegu lica koja mora biti dio svakodnevne rutine: čišćenje lica (gelovi, pjene, ulja za uklanjanje nečistoća); toniziranje (tonik, vodice...) i hidratiziranje odnosno dubinsko hranjenje kože kremama i serumima.

U svakoj od ove tri faze bitno je znati da se kreme i preparati moraju mijenjati najprije prema reakciji vaše kože na njih, a potom i s njezinim promjenama – zrelija i mlađa koža naprosto ne mogu koristiti iste preparate. No krenimo redom, ponovimo pravila…

Čišćenje lica

Ovaj, prvi korak neizostavan je u njezi lica. Koža će vam biti zahvalna ako s nje, na kraju dana, skinete sve masnoće, nečistoće, prašinu, šminku. Čišćenje kože pomoći će da vaša koža blista - bez zapušenih pora, akni, upala…

Što izabrati?

Za masnu kožu sklonu aknama izaberite pjene za čišćenje lica; crvenoj koži sklonoj iritacijama pasat će losioni ili mlijeko za čišćenje; osjetljivoj koži ulje za čišćenje lica. Zrelija koža može podnijeti masnije balzame i mlijeka za čišćenje, a koža koja nije problematična može biti čista i nakon premazivanja micelarnom vodom.

Toniziranje lica

Zašto uopće trebamo tonik za lice, čemu on služi, najčešće je pitanje za kozmetičare. Odgovor je vrlo jednostavan: tonik će ukloniti neželjene masnoće i ostatke nečistoća te kremama prokrčiti put do dubinskog sloja kože lica. Jasnije?

Što izabrati?

Svaka vodica/tonik za lice ima svoju posebnost. Pročitate na njima jesu li namijenjene za ublažavanje upalnih procesa ili ojačavaju kože i sprječavaju starenje..

Hranjenje lica – kreme i serumi

Ovo je najvažnija stavka jer krema lice čini nježnijim i mekšim pomažući mu pritom i sačuvati vodu. Svaki tip kože ima određeni tip kreme koji mu je potreban pa obavezno pronađite svoj i isprobajte više krema dok ne pronađete onu pravu. I da, zaista trebate dnevnu i noćnu kremu. Koja je razlika?

Noću se u koži događaju različiti procesi od onih danju, usmjerenih zaštiti od onečišćenja, UV zraka, hladnoće ili slobodnih radikala. Tijekom noćnih sati koža intenzivno radi na svom obnavljanju, a neka su istraživanja pokazala da je njena regeneracija najintenzivnija između 23 i četiri sata ujutro, kad se popravljaju 'oštećenja' nastala tijekom dana. U tom periodu povećava se proizvodnja kolagena te se neutraliziraju slobodni radikali. Poznato je i to da koža tijekom noći bolje prima aktivne sastojke jer je njena temperatura u to vrijeme blago povišena, zahvaljujući čemu aktivni sastojci dublje prodiru. U noćnim satima događa se i najveći gubitak vode preko epiderme pa ju je potrebno dodatno vlažiti. Upravo zbog ovih razloga noćna njega trebala bi biti sastavni dio beauty rutine. Nanošenje kvalitetne noćne kreme prije odlaska u krevet rezultirat će čišćom, glatkijom i blistavijom kožom. No pripazite, nisu sve kreme jednako dobre.

Što izabrati?

Ako se na licu tijekom noći nalazi masna krema, receptori na površini kože registriraju masnoću pa je koža s vremenom prestaje proizvoditi i tako ulazi u začarani krug stalne potrebe za sve intenzivnijim mazanjem kremama. Također, na taj se način onemogućava noćni proces detoksikacije jer se u porama nalazi krema. Upravo zato, stručnjaci prirodne i organske Dr. Hauschka kozmetike predstavili su revolucionarni koncept bezmasne noćne njege koji kožu podupire u noćnim procesima i omogućava joj slobodno disanje. Tako potiče njezine prirodne procese obnavljanja. Noćni serum i revitalizirajuće ampule uravnotežuju prirodne funkcije kože. Njihovim korištenjem ne dolazi do zasićenosti kože, već ona optimalno iskorištava njegujuće i harmonizirajuće sastojke postižući savršenu ravnotežu, sjaj i svježinu. Dr. Hauschka proizvode potražite u ljekarnama i bio&bio trgovinama.