RECEPT

Beze od bobičastog voća

11.12.2009 u 14:40

Bionic
Reading

Ako se nađete u (ne)prilici da na pusti otok možete ponijeti samo jedan recept, neka to bude ovaj! Zamislite samo podlogu od bjelanjaka u kombinaciji s laganom kremom i miješanim bobičastim voćem. Boravak na osami odmah bi bio lakši...

Potrebni sastojci:

200 g miješanog bobičastog voća
7 jaja
20 g maslaca
400 g šećera
2 vrećice vanilin šećera
150 ml mlijeka
500 ml vrhnja za šlag (biljnog porijekla)
500 ml vrhnja za šlag (životinjskog porijekla)
sol

Priprema:

Prije svega lim za pečenje namažemo maslacem, posipamo brašnom i obložimo papirom za pečenje. U dvije zasebne zdjele odvojimo bjelanjke od žutanjaka. Bjelanjcima dodamo prstohvat soli te ih miksamo ručnim mikserom. Na pola miksanja dodamo 360 g šećera, vanilin šećer te sve zajedno istučemo u polučvrsti snijeg.

Dobivenu smjesu prebacimo na pripremljen lim za pečenje, poravnamo te pečemo odnosno sušimo u pećnici zagrijanoj na 140°C, 30-ak minuta. Za to vrijeme, u zdjelu sa žutanjcima ulijemo mlijeko, dodamo 40 g šećera i sve zajedno, iznad pare, izradimo u jednoličnu pjenastu kremu.

U zasebnoj zdjeli pomiješamo vrhnja biljnog i životinjskog porijekla te od njih istučemo čvrsti šlag. Pola dobivenog šlaga pomiješamo sa smjesom od žutanjaka i dobivenom kremom prekrijemo napola pečenu, odnosno, osušenu smjesu od bjelanjaka.

Sada na 1/3 kreme slijeva nadesno posložimo miješano bobičasto voće te savijemo roladu.

Roladu premjestimo na prikladan pladanj na kojem ćemo kasnije poslužiti beze i cijelu premažemo drugom polovicom šlaga. Prije posluživanja stavimo u hladnjak da odstoji preko noći.

Recept je preuzet sa stranice www.crochef.com.