NEUNIŠTIVI KLASIK

Bez ovih kultnih cipela ne možemo zamisliti hladnije dane

02.11.2017 u 09:58

Bionic
Reading

Za 'timberlandicama', prepoznatljivim žutim cipelama, luduju svi od hip hopera pa do slavnih trendseterica poput Gwen Stefani, Rihanne ili Jennifer Lopez. Isprva namijenjene radnicima, danas imaju status kultne obuće, pa ih u različlitim varijantama možemo vidjeti u ponudi mnogih proizvođača

Prve 'timberlandice', nepropusne cipele robusnog izgleda, nastale su još 1973. godine, a kompanija Timberland godišnje proda u nevjerojatnih nekoliko milijuna primjeraka.

Osmislio ih je početkom 70-ih prošlog stoljeća osnivač kompanije Sidney Swartz - on je ove cipele namijenio radnicima kako bi imali izdržljivu i udobnu, a vodootpornu obuću.

  • +11
Modna inspiracija: Timberlandice Izvor: Profimedia / Autor: Tportal montaža

Među prvima su ih počeli nositi hiphoperi, a zanimljivo je da je poznati producenti i reper Timbaland dobio je svoje umjetničko ime baš zbog velike ljubavi prema žutim zimskim cipelama. 

Ne čudi da im popularnost ni dan danas ne jenjava, a savršene su za zimske dane jer se ne kližu, ne propuštaju vodu i vrlo su tople. Osim toga, više ne dolaze samo u žutoj boji, pa možete birati i između najrazličitijih nijansi.

A kako ih nositi? Uklapaju se u svaki stil pa ih slobodno možete nositi i s trapericama, maksi suknjama, vrućim hlačicama, kožnih hlačama... Glazbenica i dizajnerica Gwen Stefani obožava modele u živim bojama poput crvene koje se sjajno uklapaju u njezine pomaknute outfite s rokerskom vibrom, dok ih uvijek pomno dotjerana Jennifer Lopez nosi na glamurozan način: s Louis Vuitton torbicom i krznom.

Timberlandice izgledaju fantastično i ako ih iskombinirate s parkama, bombericama, pernatim jaknama, kaputima military kroja... Možete ih isfurati s trendi haljinama s cvjetnim uzorkom ili suknjom od pletiva... Štogod da oberete nećete pogriješiti jer se radi o neprolaznom modnom klasiku.