TAJNE MLADOLIKOG IZGLEDA

Bez kojih estetskih zahvata ne mogu slavne ljepotice?

04.04.2013 u 12:42

Bionic
Reading

Dolly Parton je jednom rekla da postoji dobar razlog zašto su brda Hollywooda u istom dijelu zemlje kao i Silicijska dolina. Istodobno, Simon Cowell kaže da mu je botoks rutina poput paste za zube. U doba u kojem se lasersko uklanjanje dlaka smatra dijelom normalne njege fraza 'nisam bila na plastičnoj operaciji' ima sasvim novo značenje i treba je prevoditi kao 'nikad nisam rezala ništa na licu'. Većina zvijezda ne smatra botoks, punila i laserske tretmane estetskim zahvatima

'Mislim da je granica odlazak pod nož', kaže estetski kirurg iz Los Angelesa, dr. Alexander Rivkin za MailOnline. Cilj je, objašnjava, izgledati kao da niste bili na zahvatu.

Neke zvijezde čvrsto poriču zahvate: Jennifer Lopez kaže da nikada nije bila na plastičnoj operaciji, Kim Kardashian okrivljuje gripu za svoje nove nabrekle usne. A kada su krenule glasine da je Megan Fox bila na seriji estetskih zahvata, glumica je na blogu objavila fotografije svog lica različitih izraza i naslovila niz fotografija kao 'stvari koje ne možete napraviti s licem kad ga tretirate botoksom'.

No većina se zvijezda krije iza dvosmislenih izjava. Često umanjuju broj zahvata - tako Jenny McCarthy kaže da ide na tretmane botoksom, ali da ga koristi vrlo malo - ili pak kažu da su bile na nekom tretmanu u dalekoj prošlosti. Kate Beckinsale i Victoria Beckham šute o zahvatima, ali uspijevaju izgledati bolje svake godine.

Nicole Kidman tvrdi da se vratila potpuno prirodnim tretmanima nakon što je dugo bila na botoksu. Jennifer Aniston pak voli reći da je plastična kirurgija sklizak teren, ali priznaje da je opsjednuta laserskim tretmanima.

Prema podacima Američkog društva za estetsku plastičnu kirurgiju, prošle godine obavljeno je više od 8,5 milijuna minimalno invazivnih zahvata. Pravi kirurški postupci čine samo 17 posto ukupnog broja estetskih zahvata.

Dakle što to još slavni nisu napravili?

Injekcije su još uvijek najpopularniji tretman. Proteini poput botoksa, disporta i kseomina paraliziraju mišiće lica koji opuštaju postojeće bore i sprečavaju formiranje novih. Često se koristi na čelu, ali se ubrizgava i oko usana, na bradi ili vrhu obrva, čiji se luk tako podiže.

Kao i kod mnogih drugih postupaka, vještina dermatologa ili kirurga ključna je za postizanje prirodnog izgleda. Kada se previše proizvoda injektira u čelo, obrve se znaju podići u vječno začuđen izraz lica, a ponekad se čelo uopće ne miče. Kako starimo, naša lica imaju sve manje hijaluronske kiseline, šećernih molekula koje održavaju vlažnost kože, pa je lice sve više upalo.

Ali punila poput juvederma, restilana, belotera i perlana mogu ispuniti bore nastale zbog smijanja i mrštenja te one oko usana, dati volumen obrazima, napuniti usne, pa čak i oblikovati bradu.

Neki će otići i korak dalje prema tekućem faceliftu koji obično uključuje kombinaciju punila i botoksa, a ponekad će ubrizgati i dugotrajnije poli-L-mliječne kiseline koje stimuliraju kožu da proizvodi kolagen.

Međutim ubrizgavanje previše punila može dovesti do zastrašujućeg efekta jastučastog lica. 'Najčešći znak stavljanja previše punila su bogate nasiolabijalne bore i puni obrazi', kaže dr. Rivkin. '50-godišnja žena punih obraza? Dajte, molim vas!'

Madonna i bivša prva dama Francuske Carla Bruni imaju sumnjivo puna lica za svoje godine. Tu su i laserski tretmani, koji su za mnoge slavne osobe normalni postupci poput depilacije voskom. Laserski tretmani mogu zategnuti kožu, smanjiti crvenilo, oštećenja od sunca i tanke bore te također stimulirati rast novog kolagena.

Kemijski pilinzi također se vraćaju u modu jer se njima uklanjaju smeđe mrlje, bore i ožiljci od akni. Pilinzi mogu dublje liječiti oštećenja kože od sunca nego laserski tretmani. Oni koji žele korekciju nosa bez boli i zavoja sada se mogu odlučiti za 15-minutnu verziju operacije koja uključuje ubrizgavanje malih količina punila koja mogu podići ili izravnati vrh nosa te ispraviti septum.

Liposukcija koja se može izvesti za vrijeme pauze za ručak također je iznimno popularna. Tretman CoolSculpt zamrzava lokalizirane masne stanice koje onda odumiru, dok Thermage koristi radiofrekvenciju, toplinu i svjetlost da bi se smanjile masne stanice.

Slavne osobe često daju još jedan odgovor na sigurno: tvrde da neće isključiti tretmane u budućnosti. Ili kako kaže Heidi Klum: 'Pitajte me opet kad budem imala 65 godina!'