NAJVEĆI BROJ ABORTUSA

Besplatni kondomi i pilule za švedske tinejdžere?

18.06.2009 u 07:41

Bionic
Reading

Švedska je država s najvećim brojem pobačaja po glavi stanovnika među bogatim zemljama Europe. Stoga njihova vlada pokušava naći rješenje za ovaj problem

Jedno od mogućih rješenja je podjela kondoma i pilula protiv začeća švedskim tinejdžerima. Ovo je prijedlog psihologa koji se bave tinejdžerskim problemima, a kondomi i pilule bi se dijelili svima ispod 25 godina starosti.

Zakon o abortusima u Švedskoj je poprilično strog, međutim uvidjelo se da nije previše pogodavao njihovom smanjenju. Stoga vlast pokušava naći druga rješenja koja bi smanjila neželjene trudnoće, posebice među mladima.

Psiholozi smatraju i da bi seksualna edukacija u školama trebala biti drugačija te da informacije koje se ondje dobivaju treba pregledati i prikazati ih sa sasvim nove točke gledišta.

Jedan od najkontroveznijih prijedloga je i da se stvori nacionalni registar osoba koje su napravile abortus. Obrazloženje je da bi se tako lakše povezale određene infekcije i ostali problemi koji se javljaju nakon abortusa, no protivnici smatraju da se time krši integritet čovjeka.