MINI

Beachcomber Concept – uvid u nadolazeći crossover

16.12.2009 u 12:28

Bionic
Reading

Nešto manje od godinu dana do lansiranja serijskog crossover modela iz Minija, britanski proizvođač u vlasništvu BMW-a pokazat će nam u Detroitu još jednu SUV-oliku studiju - Beachcomber Concept

Premda su šanse da ovaj koncept završi u serijskoj proizvodnji ravne nuli, Beachcomber je interesantan kao svojevrsni uvid u ono što možemo očekivati od Minijevog spomenutog serijskog crossovera kada se pojavi na tržištu koncem iduće godine.

Ono što prvo upada u oči, ako zanemarimo nedostatak krova i vrata, jest povećan razmak automobila od tla, plastični blatobrani te na prtljažniku montirano odlagalište za rezervni pneumatik.

Automobil dugačak četiri metra može biti pokriven mekim ili tvrdim krovom, tvrde u Miniju, a koncept će biti predstavljen i s lakim plastičnim vratima koja se u tili čas montiraju na A i C nosače.

Zanimljiv dizajnerski detalj koji bismo mogli vidjeti i u budućim Minijevim modelima jest središnja tračnica koja spaja prednji i stražnji red sjedala. Ovaj multifunkcionalni komad opreme omogućava putnicima da na njega okače kojekakve elemente poput naslona za ruke ili pepeljara, držača pića ili pretinaca te da ih međusobno dijele.

Mini nije otkrio nikakve tehničke detalje o automobilu, osim da će biti opremljen pogonom 'ALL4' – integralnim sustavom prijenosa snage na sva četiri kotača.