ZA LJEPŠI GRAD

Barbara Kolar s Medvjedima mela Zagreb

04.05.2013 u 19:33

Bionic
Reading

Akcija radio postaje Antena i Zagrebačke banke 'Za ljepši grad' došla je do kraja. Posljednja lokacija bile su zagrebačke Schlosserove stube, koje su čistile i uređivale brojne poznate osobe

Zbog toga što stube vode prema klizalištu na Šalati, gdje je klub osnovan, ambasador ove akcije bio je Klub hokeja na ledu Medveščak Zagreb. Tako su se uređenja stuba primili predsjednik kluba Damir Gojanović, sportski direktor Aaron Fox, pomoćni trener Ivo Ratej mlađi, njegov otac Ivo Ratej stariji, legenda Medveščaka, ali i mladi hokejaši iz Medveščakove škole hokeja.

'Sretan sam što ovdje vidim toliko ljudi, što će Schlosserove stube zasjati u novom ruhu. Živim nedaleko odavde i svakodnevno sa sinom idem na igrališta, bazene, a svojedobno sam i ja sa svojim ocem na svoje treninge išao preko stuba da bih došao na klizalište Šalata. Ovdje je zapravo započela i priča o Medveščaku, pa sam emotivno, ali i na sve ostale načine, vezan za ovaj dio grada.

Ovo je uistinu hvalevrijedna akcija, koja zaslužuje samo pohvale i sigurna sam da će u budućnosti još puno zagrebačkih lokacija dočekati svoje preuređenje', rekao je Gojanović.

Akciji su se odazvale i mnoge poznate osobe iz javnog, društvenog i sportskog života Zagreba, kojima su Schlosserove stube obilježile dio života ili bile neizostavni dio njihovih karijera.

Akciju su tako podržali Dubravko Šimenc, Mara Bratoš, duo Meritas, glumice Dunja Fajdić, Ivana Horvat Petra Kurtela i Amanda Prenkaj iz umjetničke organizacije Kravice, Gordan Giriček, Doris Vrečko, a pažljivi domaćini bile su im zvijezde etera Antene Zagreb Barbara Kolar, Tamara Loos i Ivana Mišerić, Ivan Vukušić i Saša Lozar.

Pridružili su se i kandidati za gradonačelnika Zagreba Milan Bandić i Ranko Ostojić te Margareta Mađerić

Bivši vaterpolist Dubravko Šimenc, koji je također došao dati podršku cijeloj akciji, s oduševljenjem je promatrao mlade kako uređuju Schlosserove stube: 'Gradu treba još više ovih akcija, a ovi mladi i svi ovi građani su najbolji primjer da su sretni što imaju priliku urediti kvart u kojem žive.

Drago mi je da su me pozvali da sam i ja mogao pomoći u promociji ove akcije, a Schlosserove stube sada će biti ljepše, sigurnije, pa će svi oni sportaši, studenti, rekreativci s puno većim guštom odlaziti na Šalatu i uživati u svojim aktivnostima.'

Akcija Za ljepši grad započela je 2010. godine kada je Antena Zagreb u suradnji sa Zagrebačkom bankom započela veliku inicijativu za uređenje lokacija diljem grada.

U četiri godine uređeno je devet zagrebačkih lokacija - Park Mladenaca u Sigetu, pothodnik u Gajnicama, dječje igralište u Donjoj Dubravi, pothodnik između Zapruđa i Utrina, prolaz u Runjaninovoj, igralište Dječjeg vrtića u Sigetu, park ispred ulaza u tunel na Gračanima, Sportski centar na Ravnicama te park ispred stambenih zgrada u Vukomercu.

Podržavaju je također i rukometaši CO Zagreba, košarkaši Cibone i Cedevite, vaterpolisti Mladosti, glumice Mila Elegović i Tamara Garbajs, Silvio Marić, Nina Badrić, Mile Kekin, Jacques Houdek, dečki iz Parnog valjka, nekadašnji košarkaški reprezentativci Gordan Giriček i Mario Kasun, Enis Bešlagić i još niz drugih.