SKROMNOST NA DJELU

Baloner kojem Brigitte Macron nije mogla odoljeti

05.02.2018 u 10:09

Bionic
Reading

Na netom završenoj afričkoj turneji francuski predsjednički par posjetio je Tunis i Senegal, a modna izdanja prve dame Francuske i ovaj put privukla su veliku pozornost javnosti

Da je velika ljubiteljica odjevnih komada u plavoj boji, Brigitte Macron dokazala je u nekoliko navrata u sklopu afričke turneje. Ona je uključivala posjet Tunisu i Senegalu, gdje se u društvu supruga imala priliku prisnije družiti sa senegalskim predsjednikom Mackyjem Sallom i prvom damom Marieme Faye Sall.

  • +8
Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nakon suprugova sudjelovanja na senegalskom samitu posvećenom obrazovanju, koji nije propustila ni slavna Rihanna, Brigitte je pozdravila mnoštvo okupljeno na ulicama grada Saint-Louis vožnjom u autu uz pratnju prve dame Senegala.

I ovaj put odlučila se za klasične odjevne komade poput crnog sakoa i bijele košulje, a modnu naklonost mornarskoplavoj boji istaknula je odabirom hlača cigareta kroja i modelom balonera iz kojeg se nije skidala u službenom posjetu Africi.

  • +9
Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nešto kasnije u društvu supruga pozirala je okupljenim fotografima na balkonu sobe u Hotelu de La Poste – istom onom u kojem je imao priliku boraviti slavni francuski avijatičar Jeam Mermoz. Klasičnu kombinaciju viđenu u senegalskoj povorci Brigitte je oplemenila maramom monokromatskog grafičkog uzorka.

Uoči afričke turneje kontroverzna prva dama Francuske suočila se s objavom prve, neautorizirane biografije koja otkriva nepoznate detalje iz njezina života.

Autorica biografije Maelle Brun između ostalog otkriva kako je Brigitte Macron zbog veze s 24 godine mlađim Macronom, koja je šokirala stanovništvo francuskog grada Amiensa, ostala bez svih svojih prijatelja. Na meti osuda našli su se i njezini roditelji, inače ugledni liječnici, koje su, piše autorica, počeli tretirati kao da 'imaju kugu', prolaznici su pljuvali na njihova ulazna vrata te slali pisma u kojima su osuđivali njihovu kćer.

  • +10
Svi kaputi Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Jednom mi je prilikom rekla kako je tada ostala bez svih svojih prijatelja. Svi oni s kojima je putovala i išla na odmore preko noći su prestali razgovarati s njom', ispričao je u knjizi izvor blizak prvoj dami Francuske.