MODNI GAF

Ne zamara se krpicama: Brigitte Macron svijetom putuje u istom stajlingu

02.02.2018 u 17:34

Bionic
Reading

Predsjednik Emmanuel Macron i prva dama Francuske Brigitte Macron posjetili su Tunis, nakon čega su se uputili u glavni grad Senegala, Dakar. Dok je francuski predsjednik vodio pregovore s tamošnjim dužnosnicima, Prva dama izazvala je pozornost svojom odjećom. Brigitte je snimljena kako se pozdravlja sa senegalskim predsjednikom i prvom damom u istom stajlingu u kojem je šetala Tunisom

Francuski predsjednik i prva dama krenuli su u svoj prvi službeni posjet Africi, a prva stanica na njihovom putovanju bio je Tunis. Emmanuel Macron obećao je da će udvostručiti investiranje u sjevernoafričku državu, nakon čega je ostalo vrijeme i za razgledavanje grada. Posjetio lokalnu tržnicu u Medini, starom dijelu Tunisa, gdje je razgovarao s tamošnjim trgovcima, primio njihove darove, pa čak i pozirao s tradicionalnom srednjoistočnom kapom.

Za to je vrijeme Brigitte Macron posjetila dom proslavljenog tuniškog dizajnera Azzedinea Alaija u Sidi Bou Saidu nedaleko Tunisa, koji je pretvoren u muzej, kao i lokalne trgovine s umjetninama i suvenirima. Nakon Tunisa, predsjednik i prva dama uputili su se u Senegal, gdje su ih u zračnoj luci u Dakaru srdačno dočekali senegalski predsjednik Macky Sall i prva dama Marieme Faye Sall.

  • +8
Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Za razliku od Melanije Trump koja obavezno mijenja outfite prije ukrcaja i iskrcaja iz aviona, francuska prva dama nije toliko opterećena izgledom u javnosti. Doduše, sve što Brigitte Macron odjene je isključivo s potpisom etabliranih modnih kuća od kojih su joj omiljene Louis Vuitton i Balmain, no prva dama očigledno smatra pretjeranim i suvišnim mijenjati outfite nekoliko puta u danu.

I u Tunisu i u Dakaru, Brigitte je nosila plavi stajling od glave do pete. Uz kratku haljinu 'A' kroja, koja je poprilično netipičan izbor za francusku prvu damu, Brigitte je uskladila plavi kaput i štikle, a zanimljivo je da se umjesto omiljene Louis Vuitton torbe ovaj put odlučila za manje poznati francuski brend Tomasini. Prva dama odabrala je malu 'bucket' torbu Rosie, napravljenu od brušene kože s lancem i zakovicama.