RALLY FIGHTER

Automobil napravio salto i nastavio juriti!

12.02.2013 u 10:00

Bionic
Reading

Malo se koji vozač auta može pohvaliti manevrom u freestyle disciplinama poznatim kao frontflip, no upravo to izveli su dečki iz rally ekipe Local Motors na utrci u Arizoni!

Ne znamo koji je od četvorice vozača tima Local Motors bio za volanom u trenutku flipanja, ali ako nisu Buddy Crisp, Tony Rivera ili Chris Parker, može biti samo Riley Klingman. Njih četvorica bili su u ekipi koja je vozila prototip u stilu baja nazvan Rally Fighter na utrci Parker 425 Off Road negdje u pustinji usred Arizone.

Jureći po stazi, poletjeli su na nos i okrenuli se u zraku. Srećom, završili su na kotačima. Stradao je samo prednji poklopac (možda ne i poklopac motora jer auto izgleda kao da ima motor smješten straga), a dečki su nastavili juriti dalje. Istina, nešto sporije, ali pretpostavljamo da je to zbog slabe vidljivosti. Na kraju su završili utrku od 425 milja četvrti u klasi i 19. ukupno.

Dečkima svaka čast, no još se vodi rasprava je li, tehnički gledajući, Rally Fighter napravio puni salto (velikovrtljaj) prema naprijed ili tek leteći kolut. Kliknite i procijenite sami…