NA RTL-U

Atraktivni interijeri i najave novih trendova: Kreće 25. sezona 'InDizajna s Mirjanom Mikulec'

12.03.2024 u 13:17

Bionic
Reading

U potrazi za novim, atraktivnim životnim prostorima, nagrađivana dizajnerica interijera Mirjana Mikulec posjetila je Veronu i snimila priče o dva posebna interijera koji će biti prave poslastice za one koji vole originalne prostore te zanimljiva dizajnerska i arhitektonska rješenja

Prvi je minimalistički stan za najam, stilistice interijera Nives Cesar, nekadašnje polaznice škole za dizajn Mirjane Mikulec, a drugi talijanske umjetnice Nicole Conte kojeg krase upečatljivi dizajnerski komadi.

Stan kojeg je uredila Nives nalazi se blizu samog centra Verone, ima 90 kvadrata i podijeljen je u dvije cjeline, dnevni boravak s kuhinjom i spavaći dio. Nives je birala dizajnerske komade namještaja kao i rasvjete te luksuzne materijale za dio namještaja po mjeri. Znalački je kombinirala boje i teksture kako bi postigla savršenu ravnotežu između modernog minimalizma i topline u interijeru.

  • +4
25. sezona InDizajna Mirjane Mikulec Izvor: Promo fotografije / Autor: Darko Mihalić

'Kod uređenja sam se vodila idejom da se potpuno maknem od mog stila uređenja, a to je industrijski. Bilo mi je važno postići da se svatko osjeća ugodno u tom prostoru', izjavila je Nives koja je odlučila koristiti zelenu boju kao akcent u prostoru. Stilistica se poigrala rasvjetom što je rezultiralo različitim ugođajima u interijeru.

'Jako sam ponosna i zadovoljna konačnim rezultatom uređenja ovog stana koji potpisuje nekadašnja polaznica naše škole. Za mene je bio pravi užitak vidjeti kako Nives koristi svoj talent i sve ono što je naučila', ističe Mirjana te nas vodi u drugi interijer, a to je dom likovne umjetnice Nicole Conte, prepun boja, umjetnina i dizajnerskih komada namještaja koji se proteže na čak 170 kvadrata i dvije etaže.

Stan se nalazi u povijesnom središtu Verone, unutar drevne zgrade koja je potpuno renovirana prije petnaestak godina, a cjelokupni dizajn ne samo da inspirira svojom ljepotom, već i izaziva divljenje svojom maštovitošću u uređenju prostora.

'Uživala sam u posjetu ovim interijerima o kojima potpuna priča tek treba biti montirana i prikazana na televiziji, a ne sumnjam da će ispuniti očekivanja gledatelja i svih ljubitelja dizajna i estetike', ističe dizajnerica i najavljuje novu, 25. sezonu InDizajna, prve i najdugovječnije domaće emisije iz svijeta interijera koja počinje u nedjelju, 17. ožujka na RTL-u.

InDizajn nastavlja s predstavljanjem projekata svoga studija. Pored domaćih i inozemnih interijera, InDizajn ni u ovoj sezoni nije propustio sudjelovati u humanitarnim makeoverima pa će tako, između ostalih, ponovo razveseliti mališane iz Dječjeg doma u Križevcima.