Super jednostavno i ukusno

Antonija Blaće ima recept za egzotično jelo 'shakshuka' kojeg možemo pripremati za doručak, ručak ili večeru

16.11.2022 u 13:27

Bionic
Reading

Televizijska voditeljica i producentica je velika gurmanica. Volim kuhati razna jela, ali i pojesti što joj skuhaju pa često jede u restoranima. Kako je ranije objasnila, nije to samo zbog gladi pa da se najede, 'nego je to doživljaj svih čula'. Nerijetko, na radost svojih pratitelja, na društvenim mrežama dijeli zanimljive načine priprema za razna jela

Antonija Blaće podijelila je ovog puta recept za shakshuku, klasično jelo od jaja i rajčice koje potječe s područja sjeverne Afrike i Bliskog istoka. Najveća prednost tog jela jest što se mogu iskoristiti namirnice koje biste možda bacili, a može se poslužiti kao lagani ručak ili doručak. Vrlo jednostavno se napravi, a jedino što je bitno kod pripreme shakshuke je vrijeme kuhanja tj. blanširanja jaja u umaku od rajčice. Naime, cilj je da bjelanjak bude skroz kuhan, a da žumanjak ostane mekše kuhan. Tko nije obožavatelj meko kuhanog žumanjka, može jaja ostaviti dulje u tavi da se žumanjak skuha.

Sastojci:

  • ljubičasti luk
  • jaja
  • pasirana rajčica
  • začini po želji

Priprema:

Izdinsati cijeli na jako sitno rezani luk. Dodati cijeli tetrapak pasirane rajčice. Začini po želji (Antonija stavlja malo šećera, soli, papar i češnjak). Kad je salsa gotova, napraviti rupe gdje se razbiju jaja. Poklopiti i kuhati još 4-5 minuta. Posuti peršinom i za izgled i za okus.