PRVO SLUŽBENO POJAVLJIVANJE

Ana Maslać Plenković za susret s Papom odabrala haljinu s domaćim potpisom

09.10.2017 u 10:15

Bionic
Reading

U elegantnoj crnoj haljini s tričetvrt rukavima, supruga hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, Ana Maslać Plenković, susrela se s Papom. Za svoje prvo službeno pojavljivanje, kao supruge premijera, lijepa Dubrovkinja odabrala je haljinu s potpisom hrvatskih kreatora, a kako je došlo do suradnje s modnom kućom Nebo, za tportal je ispričala dizajnerica Ana Brajković

Za svoje prvo službeno pojavljivanje, kao supruga premijera Andreja Plenkovića, Ana Maslać Plenković odabrala je posjet poglavaru Katoličke crkve u Vatikanu.

  • +13
Andrej Plenković kod Pape Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Lana Slivar Dominić/Hina

Lijepa Ana Maslać Plenković, držeći u rukama njihovu kćerkicu Milu, rođenu početkom ove godine, za audijenciju kod Pape odabrala je haljinu hrvatskog dizajna. Riječ je o elegantnoj crnoj kreaciji s tričetvrt rukavima i dužine do iznad koljena, s potpisom hrvatskog dizajna.

Kako smo već jučer pisali, riječ je o haljini modne kuće Nebo. Ova Dubrovkinja ipak se nije u potpunosti pridržavala strogih pravila za posjet Papi, pa niti je imala veo na glavi, niti duge rukave na haljini. Također, bez crnog vela na glavi pred Papu je u travnju 2016. godine stigla i supruga bivšeg premijera Tihomira Oreškovića, Sanja Orešković.

Kako je došlo do suradnje s modnom kućom Nebo, upitali smo i njihovu dizajnericu Anu Brajković.

‘Gospođa Plenković nam se sama obratila. Suradnja je bila jako ugodna, a ona je jako jednostavna i vrlo susretljiva. Ima svoj stil i zna što želi, pa mislim da smo na kraju pronašli zajednički jezik i postigli sve što smo željeli – da bude mladenački i odgovara njezinoj osobnosti, ali i da je po protokolu. Haljina i kaputić izrađeni su od buklea i u potpunosti su custome made, dakle napravljeni su točno po njezinim mjerama. Trudili smo se da poštujemo i protokol i želje gospođe Plenković, ali i da ostanemo vjerni našem prepoznatljivom potpisu. Drago nam je da se odlučila za hrvatski dizajn.’

Zajedničko fotografiranje pape Franje i premijera Oreškovića s obitelji Izvor: Pixsell / Autor: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

Malena Mila bila je također pomno dotjerana u čipkastoj bijeloj haljinici te s bijelom ukosnicom u tamnoj kosici, dok je trogodišnji Mario nasmijavao sve u hlačama i sivom sakou, ispod kojeg je provirivala bijela košulja.

Dok je sina Marija Plenković već vodio na nekoliko službenih događanja, poput proslave Dana policije na Jarunu prije tjedan dana, premijerova supruga izbjegava medije i gotovo nikad se ne pojavljuje na službenim događanjima. Stoga je sve iznenadilo kada se ovog vikenda pojavila na službenoj audijenciji kod Pape.

'Bilo je jako lijepo. Papa Franjo je zaista topao, iskren, pun posebne energije. Bio je to krasan događaj i jer sam bio sa svojom obitelji. Za poruke koje smo čuli to su poruke ohrabrenja. Očekuju i papa Franjo i Sveta Stolica aktivnu ulogu Hrvatske u našem dijelu Europe, svijeta. Razmijenili smo stajališta o ključnim i globalnim pitanjima, procesu europske integracije, stabilnosti, svemu onome što su u ovom trenutku ključni izazovi za svijet, Europu i Hrvatsku', rekao je Plenković za RTL.

A što kaže obitelj? 'Jako su zadovoljni, to su trenuci koji se vječno pamte. A ovi mali će jedan dan biti jako sretni', rekao je premijer.